Život
08.05.2024. 22:05
R. E.

Prevaziđen koncept?

"Monogamija je neprirodna": Slavne ličnosti koje žive u OTVORENIM BRAKOVIMA

Vil Smit i Džejda Pinket Smit 23.11.2021.
Izvor: EPA / NINA PROMMER

Definicija monogamije je jednostavna - imate seksualne odnose samo sa jednim partnerom koji takođe ne upražnjava seks ni sa kim drugim. Međutim, afere i avanture dogode se i u najčvršćim vezama. Mnogi ljudi zbog toga smatraju da je monogamija prevaziđen koncept.

Mnoge poznate ličnosti žive u takozvanim "otvorenim brakovima" i nije im problem da javno govore o tome. Izdvojili smo za vas nekoliko čuvenih glumaca i muzičara koji ne žele da se ograniče na samo jednog partnera.

Vil Smit i Džejda Pinket Smit

Čuvenog glumca i njegovu suprugu već dugo prate glasine da imaju "otvoren" brak, a on je u intervjuu za GQ magazin, otkrio da njihova veza nije uvek bila monogamna.

"Džejda nikad nije verovala u klasičan brak. Mnogi članovi njene porodice su bili u nekonvencionalnim vezama. Mnogo smo pričali o tome kakav par želimo da budemo. Uglavnom smo birali da budemo monogamni ali nikada nismo mislili da je to jedini pravi izbor", objasnio je Smit.

Njegova supruga je još 2013. za magazin Huffpost izjavila: "Uvek sam govorila Vilu - možeš da radiš šta god hoćeš dokle god možeš da se pogledaš u ogledalo bez stida. On je svoj čovek. Ja sam samo njegova partnerka. Ne treba ja da odlučujem sa kim će on biti u vezi i obrnuto."

Skarlet Johanson

Skarlet Johanson 23.11.2021.
Izvor: EPA / DAVID SWANSON

Glumica je u intervjuu za USmagazine ispričala: "Mislim da monogamija nije prirodna i zahteva mnogo truda. Činjenica da je često teško ostati veran partneru, govori u prilog tome da je monogamija neprirodna i da je u suprotnosti sa nekim instinktom."

Širli Meklejn

Širli Meklejn 23.11.2021.
Izvor: EPA / George Frey

Mnogi su bili iznenađeni intervjuem koji je glumica dala za magazin People 2016. godine. Tom prilikom je otkrila da je sa suprugom Stivom Parkerom imala "otvoren" brak.

"Venčali smo se 1954. a to je bilo potpuno drugo vreme. Niko tada nije razumeo zašto želimo da imamo takvu vezu. Mislim da su vanbračne veze preduslov za dugotrajan brak."

Hju Grant

Hju Grant 23.11.2021.
Izvor: EPA / CLEMENS BILAN

Britanski glumac je u radio-emisiji Hauarda Sterna izjavio: "Ako me pitate da li je normalno za čoveka da ima samo jednog partnera tokom 40 godina - naravno da nije. Uvek sam se divio Francuzima i Italijanima koji su posvećeni porodici ali ne prave problem oko vanbračnih afera. Samo se ne hvale time."

Margaret Čo

Margaret Čo 23.11.2021.
Izvor: EPA / NINA PROMMER

Glumica i komičarka je bila u "otvorenom" braku više od deset godina. U tom periodu je više puta istakla: "Ne želim da do kraja života imam seks sa jednom istom osobom, niti to očekujem od supruga. Nama je to odvratno. Imamo veliku kuću i svako ima dovoljno privatnosti. Ako slučajno sretnem njegovu ljubavnicu, spremiću joj večeru."

Anđelina Džoli i Bred Pit

Anđelina Džoli i Bred Pit 23.11.2021.
Izvor: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Pre burnog razvoda, moguće je da su "gospodin i gospođa Smit" imali "otvoren" brak. Glumica je jednom prilikom izjavila: "Mislim da vernost nije najvažnija u vezi. Ni Bred ni je nikada nismo smatrali da treba da budemo "lancima vezani". Uvek smo se trudili da ne sputavamo jedno drugo."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Spremite maramice i pogledajte najlepšu prosidbu ikada! (VIDEO)
Prosidba

Ovo je teško nadmašiti

18.11.2021. 14:13

Spremite maramice i pogledajte najlepšu prosidbu ikada! (VIDEO)

Britanska pevačica Adel je 14. novembra u Los Anđelesu održala koncert za pamćenje. Bio je to njen prvi nastup uživo posle četiri godine, ali je zvezda večeri bio neko drugi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve