NA SNAZI CRVENI METEOALARM: Očekuje se nevreme u većem delu Srbije

NA SNAZI CRVENI METEOALARM: Očekuje se nevreme u većem delu Srbije


Poslednja najava Republičkog hdirometeorološkog zavoda glasi da se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina “na zapadu, u Sremu, južnoj Bačkoj, Banatu, Šumadiji i pojedinim delovima Beograda.

U većem delu Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm, a u istočnim delovima naše zemlje i crveni.

“Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi”, objašnjenje je RHMZ za crveni meteo alarm.

Pljusak sa grmljavinom, poput onog noćašnjeg, oko podneva zahvatio je prestonicu, a u pojedinim delovima grada već se javlja velika količina vode na kolovozu.

“Danas se u krajevima južno od Save i Dunava očekuju intenzivni grmlјavinski procesi sa lokalnom pojavom grada, u zoni plјuska i jakim ili olujnim vetrom, kao i količinom padavina u većini mesta od 20 do 40 mm za 24 h, a lokalno i više, naročito na području Borskog okruga (istočna Srbija) gde može pasti i više od 60 mm za 24 h”, stoji u upozorenju RHMZ.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar