Život
05.01.2024. 10:42
Promo

Konkurs Pošte Srbije

ONI su napisali najlepše "Pismo Božić Bati"

Pisanje, pismo
Izvor: Shutterstock

Pošta Srbije proglasila je pobednike trećeg nagradnog konkursa "Pismo Božić Bati” na koji je do 21. decembra pristiglo više od hiljadu pisama sa individualnim i kolektivnim literarnim i likovnim radovima.

Prvo mesto osvojili su David Mitrović (8) iz Prilužja kod Kosovske Mitrovice, autor pobedničke pesme "Božićna bajka”, i Jakob Petraš (10) iz Selenče, za "izuzetno precizan i detaljan crtež razrađene kompozicije i jarkog kolorita, koji snažno dočarava prazničnu atmosferu".

Druga mesta osvojili su Lena Ljubičić (11) iz Mrčajevaca, za priču "Božić”, i Emina Mamužić (6) iz Subotice, za likovni rad "sa mnogo razigranosti i slobode u pokretu, ujednačenog kolorita koji dočarava zimski ambijent".

Treće nagrade pripale su Mileni Kaplanović (9) iz Nove Varoši, za priču "Božićna bajka” i Sofiji Holms (10) iz Kruševca, za likovni rad sa "finom igrom bojama i četkicama i vešto igranje svetlosnim detaljima".

1
Izvor: Pošta/Vuk Branković

U grupnoj konkurenciji prve nagrade pripale su Predškolskoj ustanovi "Lasta” iz Golupca, za kolektivni literarni rad "Knjiga želja”, i prvom razredu OŠ "Miroslav Antić” iz Beograda, koji su na "originalan način spojili širinu dečjih maštanja sa zanatskom preciznošću u izradi crteža, u originalnom formatu poštanske marke".

Pošta Srbije pobednike je nagradila vaučerima za tehniku, sportsku odeću i obuću i drugu sportsku opremu, u vrednosti po – 50.000 din, 40.000 din. i 30.000 din, u pojedinačnoj konkurenciji; – 90.000 din, 80.000 din. i 70.000 din, u grupnoj konkurenciji, i po 53.000 dinara za tri specijalne nagrade.
 

Drugo mesto osvojili su drugaci OŠ "Nikola Tesla” iz Novog Sada, za priče i pesmice, i deca iz vrtića pri OŠ "Branko Radičević” iz Aleksandrova, "spajajući likovno i literarno u formi knjige u kojoj su crtežima i ilustracijama ispričali priču o Božiću i običajima na ovaj praznik".

Treće mesto za splet priča i pesama zauzeli su učenici III i IV razreda, članovi literarno-dramske sekcije OŠ "Akademik Milenko Šušić” iz Guče, i učenici drugog razreda OŠ "Josif Pančić” iz Beograda, za praznični ukras od crteža koji pokazuje da "dečija maštovitost i kreativnost ne poznaje ograničenja u klasičnim formama i tehnikama".

Tri specijalne nagrade dodeljene su za grupne radove – učenicima IV, V i VI razreda OŠ "Stefan Dečanski” iz Beograda, učenicima II i IV razreda OŠ "6. oktobar” iz Kikinde, i šestacima OŠ "Veljko Ramadanović” iz Beograda, koje predstavlja Teodora Stijepović, autorka priče "Pismo Božić Bati”.

1
Izvor: Pošta/Vuk Branković

Komisiju za izbor najboljih radova na konkursu Pismo Božić Bati činili su književnici Miloš Janković (predsednik Komisije), Gordana Vlajić i Aleksandra Mihajlović, i kolege umetnici i kreatori poštanskih maraka iz Radne jedinice "Srbijamarka” Pošte Srbije.

Na beogradskom prazničnom festivalu "Zimska bajka” vredne nagrade najboljim autorima uručili v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević i predsednik Udruženja književnika Srbije Miloš Janković.

"Deca su predivno čudo sveta, neuporedivo, jer su najiskrenija i najnevinija bića. Ona nas uče da budemo dobri, da se radujemo malim stvarima i da osetimo čaroliju sveta oko nas. Deca nas podsećaju na sva naša neostvarena snoviđenja i podsećaju nas na to kako smo jednom bili deca. Oni su naša nada za budućnost, oni će naslediti svet i imati priliku da ga učine još boljim mestom. Deca su naša najveća inspiracija i najveći podstrek da živimo punim plućima, sa osmehom na licu. Zato smo i osmislili Pismo Božić Bati”, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve