NAJBOLJE FITNES APLIKACIJE: Trenirajte bez izgovora

NAJBOLJE FITNES APLIKACIJE: Trenirajte bez izgovora


Odavno smo postali svesni činjenice da je fizička aktivnost neophodni segment u životu svakog pojedinca. I pored toga, život u 21. veku je takav da zbog brzog načina života, često ne vodimo računa o svom telu i zdravoj ishrani. Međutim, upravo ta brzina i nedostatak vremena često nam služi kao izgovor za izbegavanje treninga. Na kraju se sve svodi na motivaciju, koji smo cilj postavili ispred sebe. Da li je to oblikovanje tela, povećanje kondicije, ili gubitak težine, nije toliko bitno. Važno je samo da imamo neki pokretač koji će nas naterati da dođemo do teretane, terena, ili jednostavno izađemo da trčimo.

Ukoliko zaista nemate vremena da stignete do teretane, možete da trenirate i od kuće. Naime, godinama unazad postoje sjajne aplikacije za Android i iPhone koje služe da vas usmere i olakšaju sam proces treniranja. Ove aplikacije imaju funkciju fitnes savetnika koje su tu da vam pomognu u vežbanju. Prilično je jednostavno, bitno je samo da u moru aplikacija odaberete jednu koja vama najviše odgovara. U nastavku vam nudimo neke od najboljih fitnes aplikacija u 2018. godini koje su besplatne.

1. Daily Cardio Workout

 

Aplikacija je dostupna na obe platforme – android i iOS. Fantastična, besplatna aplikacija koja povezuje sve ljubitelje kardio programa. Sa najvišim ocenama i komentarima, skroz je prilagođena vašim potrebama i stanju kondicije. Prilično je jednostavna za korišćenje. Kako? Podstiče vas da sami odredite vremensku odrednicu, odnosno minutažu koju ćete izdvojiti za vežbanje. Bilo da je to minut, dva minuta, pet, deset – bitno je da ne preskačete dane za vežbanje, a na vama je da definišete koliko možete.

Ponuđeno je 6 kardio programa: programi namenjeni samo trbušnjacima, mišićima zadnjice, mišićima nogu, leđnim mišićima, joga vežbama, kao i samo trčanju i kompletnom telesnom zagrevanju. Podsetimo se da je za izvođenje bilo koje zahtevnije vežbe, neophodno zagrevanje tela, odnosno podizanje temperature, kako bi se mišići pripremili za veći napor. Na taj način, sprečavate telo od kasnijih eventualnih povreda, zapaljenja ili istegnuća. Vežbe su prikazane u formi videa, sa instruktorom koji izvodi vežbe, gde imate mogućnost da pauzirate snimak ili ga vratite na početak.

Praćenje vašeg napretka je nešto što se podrazumeva u aplikacijama ovakvog tipa, ali Daily Cardio Workout je personalizovala taj pristup i svakom korisniku upotpunila lepo iskustvo vežbanja.

#2 Runtastic Running Distance & Fitness Tracker

Jedna od najviše ocenjenih fitnes aplikacija u 2018. godini. Namenjena je svima koji vole da vežbaju danju. Za sve velike zaljubljenike u statistiku, ova aplikacija pruža detaljan uvid u vaše trenutne rezultate, zacrtane ciljeve i velike mogućnosti. Funkcioniše po principu koriščenja vaše GPS navigacije koja prati vaše vreme namenjeno trčanju, džogiranju, vožnji bicikla i laganoj šetnji. Nakon završetka vežbi, ova aplikacija na osnovu prikupljenih informacija kreira posebne tabele i jednostavne grafikone koji vam ukazuju na vaš dostignu napredak. Ono što korisnici posebno izdvajaju kao “final touch” jesu takozvane glasovne, motivacione poruke ili usklici u vidu prepoznatljivih fraza: “Bravo”, “Samo tako nastavi” i slično.

Nastaviće se…

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar