Život
12.04.2022. 19:05
Beta

Otvoren konkurs

Najbolje turističko selo u Srbiji: Ko će dobiti tu titulu?

selo
Izvor: Shutterstock

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić uputila je poziv svim lokalnim samoupravama koje se identifikuju u oblasti razvoja ruralnog turizma, da se prijave na konkurs za izbor najboljeg turističkog sela Srbije u 2022. godini.

"Imajući u vidu da je godina iza nas bila veoma uspešna i da je Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih sela, i ove godine nastojimo da svet prepozna atrakcije naših ruralnih destinacija koje na najbolji način oslikavaju autentičnost naše kulture", izjavila je Matić.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je konkurs za izbor najboljih turističkih sela (The Best Tourism Villages) u nameri da se identifikuju najbolji primeri inovativnog razvoja i pristupa turizmu u ruralnim oblastima.

Kako je navedeno, osnovni cilj je da turizam postane jedan od pokretača pozitivne transformacije, ruralnog razvoja i blagostanja zajednice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ponovo se pojavilo selo duhova (VIDEO, FOTO)
selo, horor

Španija

12.02.2022. 23:40

Ponovo se pojavilo selo duhova (VIDEO, FOTO)

Špansko selo Aseredo, potopljeno 1992. godine radi izgradnje rezervoara Alto Lindoso, ponovo se pojavilo zbog suše usled koje je skoro ispražnjena brana na špansko-portugalskoj granici.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
24.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve