Život
27.01.2023. 08:20
R. E.

Odlučio "zlatni presek"

ON je najlepši muškarac na svetu

1
Izvor: Shutterstock

Britanski estetski hirurg dr Džulijan De Silva pomoću najnovije tehnike mapiranja, kojom se određuje mera lepote, odnosno procenat "savršenosti" odredio je da je najlepši čovek na svetu glumac Rege-Džin Pejdž.

Vodeći se čuvenom jednačinom "zlatnog preseka", postupka za merenje lepote koji potiče još iz renesansnog perioda, britanski estetski hirurg je nakon uže liste proglasio da zvezda popularne Netfliksove serije "Bridgerton" ima najsavršenije crte lica.

Njegovo lice je imalo 93,65 odsto preciznosti u odnosu na zlatni presek.

"Potpuno nove tehnike računarskog mapiranja omogućuju nam da rešimo neke od najvećih misterija o tome šta čoveka čini fizički lepim, a tehnologija je korisna i pri planiranju operacija pacijenata. Prema svim parametrima Pejdž je odneo pobedu. On ima klasično lepo lice i prekrasne smeđe oči. Njegove savršeno oblikovane usne takođe su dobile visoku ocenu, a jedina niža ocena koju je dobio bila je širina i daljina nosa", izjavio je za Daily Mail De Silva.

Tom tehnikom se analizira širina lica, simetrija i proporcije, dužina od linije kose na čelu do mesta između očiju, kao i liniju od očiju do dna nosa i između nosa i brade. Kako bi se neko smatrao lepim prema zlatnom proseku, razmak uha mora da bude jednak daljini nosa, a širina oka mora biti jednaka udaljenosti između očiju.

1
Izvor: Shutterstock

Među 10 najlepših muškaraca sveta najviše je glumaca. 

Na drugom mestu je Kris Hemsvort (93,53 odsto), a potom sledi još jedna zvezda velikih ekrana Majkl B. Džordan (93,46), pa muzičar Hari Stajls (92,4). Iza njih su fudbaler Džud Belingem (92,22), glumac Robert Patison (92,15), Kris Evans (91,92), prekaljeni as Džordž Kluni (89,91), Henri Golding (87,98), a top 10 lepotana zaokružuje Dvejn Džonson (87,61).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovako je govorila najlepša žena na svetu (FOTO)
1

Duhovita i mudra

17.01.2023. 11:58

Ovako je govorila najlepša žena na svetu (FOTO)

Za nju su govorili da je "vlasnica najtanjeg struka", zvanično je bila proglašena najlepšom ženom na svetu, a ona je na to sve samo rekla: "Lepota može biti opasna, ali je inteligencija je smrtonosna".
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve