Život
27.12.2022. 11:05
Promo

Nova godina, nove nade

NIS dodeljuje paketiće prvorođenim bebama u 2023. godini

1
Izvor: NIS / Promo

Negativni prirodni priraštaj jedan je od najvećih izazova sa kojima se suočava veliki broj evropskih država, među kojima je i Srbija.

Preliminarni podaci sa ovogodišnjeg popisa pokazuju da u našoj zemlji sada živi oko 700.000 stanovnika manje nego što je to bio slučaj prilikom poslednjeg popisa 2011. godine. Pored toga, prema poslednjim statistikama, sve više parova susreće se sa problemom steriliteta, što je dodatna poteškoća na putu do potomstva.

Zbog toga je, kako bi se uspešno suočili sa ovim nacionalnim izazovom, potrebna široka društvena akcija, a jedan deo napora treba da bude usmeren na očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja. U tom pravcu usmerena je i nacionalna kampanja kompanije NIS "Da se nove nade rode“ tokom koje je u ovoj godini podržano čak 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u Srbiji.

Podrška je, pre svega, pružena putem programa "Zajednici zajedno“, u okviru  kojeg će 20 ustanova dobiti savremenu medicinsku opremu i aparate, dok su istovremeno obezbeđena sredstva za sufinasiranje troškova parovima u procesu vantelesne oplodnje. Pored toga, kompanija NIS dodatno je podržala i osam porodilišta u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije kako bi doprinela poboljšanju uslova za boravak porodilja i prevremeno rođenih beba u tim ustanovama.

Za kraj godine kompanija NIS pripremila je i novogodišnju akciju u okviru kampanje "Da se nove nade rode“.  Svaka nova godina je novi početak, a neke porodice će započeti sa najvrednijim poklonom od svih – novim životom. Za 225 prvorođenih beba u 15 odabranih porodilišta u Srbiji kompanija NIS je pripremila poklon pakete, kao podršku roditeljima u prvim danima njihove najlepše životne uloge. Paketi sadrže domaće proizvode za negu i odevanje beba, neophodne za bebine prve dane po izlasku iz porodilišta. Zaposleni kompanije NIS, članovi Kluba volontera,  dodatno su obogatili poklon pakete  donirajući pelene za jednokratnu upotrebu.

Društveno odgovorno poslovanje je prioritet kompanije NIS, pa je ova kompanija od 2009. godine putem različitih programa u razvoj zajednice uložila više od 4,2 milijarde dinara. Jedan od fokusa podrške je svakako javno zdravstvo, imajući u vidu da je samo zdrava zajednica jaka zajednica. Iz kompanije NIS navode da će i u narednim godinama nastaviti sa snažnom podrškom zajednici putem  društveno odgovornih programa koje kompanija kontinuirano realizuje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
30°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve