NOVA, GLUPA PRAVILA: Kazna 50.000 dinara za roditelje koji u hodniku ostave kolica za bebe!

NOVA, GLUPA PRAVILA: Kazna 50.000 dinara za roditelje koji u hodniku ostave kolica za bebe!

Foto: Pixabay.com


 Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada ušao je u skupšinsku proceduru početkom godine.

Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada, a za čiju izradu je zaduženo Ministarstvo za građevinu i infrastrukturu, predviđa kaznu i do 50.000 dinara za roditelje koji kolica i bicikle svoje dece ostavljaju po hodnicima zgrada, jer se smatra da na taj način ugrožavaju prostor i slobodno kretanje komšija, piše “Alo!”.

– Juče kad se se vraćala sa decom iz vrtića, na ulaznim vratima pojavila se nalepnica – zabranjeno za dečja kolica pored nalepnice – zabranjeno bacanje đubreta. Mi u zgradi nemamo podrum ni lift, pa je veliki problem majkama da po nekoliko puta dnevno dižu i spuštaju kolica – kaže naša sagovornica.

Da ovo nije usamljen slučaj, govori i to što su neki roditelji završili na saslušanju u Prekršajnom sudu, jer su ostavili dečja kolica i bicikl u hodniku zgrade, ispred svojih ulaznih vrata. Naime, dovoljno je da samo neko od komšija pozove komunalnu policiju, koja po prijavi izalazi na teren, fotografiše kolica, posle čega roditeljima u roku od nekoliko dana stiže poziv da se jave na saslušanje.

 Izgleda da su komunalnoj policiji jedini problem dečja kolica. Ne prođe nijedna nedelja, a da nekom roditelju ne pokucaju na vrata. Kad odem na saslušanje, objasne mi da se hodnik tretira kao zajednička prostorija i da tu stanari nemaju pravo da drže lične stvari – priča Marija Savić iz Beograda.
I Mira Maravić (65) iz Beograda kaže da ne razume te koji prijavljuju roditelje koji drže kolica u hodniku zgrade.

– Šta nekome smetaju kolica. Da je sreće, pa da su na svakom spratu po jedna. Ne može ni muškarac, a kamoli žena, da vuče dete i kolica od 15 kilograma gore-dole nekoliko puta dnevno – ogorčena je Maravićeva.

(Telegraf.rs)}

loading...

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar