Život
24.11.2021. 22:05
Tanjug

Vakcinacija

Nove preporuke u vezi sa buster dozom

vakcina, vakcinacija, vakcine
Izvor: Shutterstock

Preporuke koje je izdao Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) nisu obavezujuće za vlade EU, ali se koriste za donošenje odluka o zdravstvenoj politici, navodi Rojters.

Direktorka agencije za javno zdravlje Evropske unije Andrea Amon, saopštila je da bi davanje buster doze vakcine protiv kovida-19 trebalo da se razmotri za sve odrasle osobe, sa prioritetom za starije od 40 godina.

U prethodnom uputstvu, koje je izdato u septembru zajedno sa Evropskom agencijom za lekove (EMA), ECDC je rekao da nema hitne potrebe za davanjem dodatnih doza potpuno vakcinisanim osobama u opštoj populaciji, ali je sugerisao da bi trebalo razmotriti dodatne doze za osobe sa oslabljenim imunim sistemom, kao i da se one mogu koristiti kao mera predostrožnosti za starije osobe, krhkog zdravlja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je važno primiti 3. dozu, takozvani "buster"
vakcine

Marijan Ivanuša

03.11.2021. 12:38

Zašto je važno primiti 3. dozu, takozvani "buster"

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je da koronavirus mutira ako se razmnožava, da se razmnožava ako se ljudi zaražavaju, a da se oni zaražavaju ako ne pridržavaju protivpandemijskih mera i ako se ne vakcinišu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
29.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve