Život
01.12.2022. 14:00
Beta

Raspisan tender

Novi sad uskoro dobija prvi spratni parking za bicikle

bicikl, parking za bicikl 1. 12. 2022.
Izvor: EPA / CLEMENS BILAN

Prvi novosadski spratni parking za bicikle biće izgrađen iza zgrade Naučno-tehnološkog parka, u Fruškogorskoj ulici, a ova investicija bi trebalo da košta pet miliona dinara bez PDV-a, prenosi 021.rs.

Tender za izradu tehničke dokumentacije, a potom i postavljanje ovog inovativnog rešenja za parkiranje većeg broja bicikala je raspisao JKP "Parking servis".

Kako se navodi u javnoj nabavci, u koju je 021.rs imao uvid, predviđeno je da se parking za bicikle sastoji od čelične nadstrešnice sa panelima koji formiraju vertikalnu zelenu površinu sa jedne strane i krovom od lima, a zauzimao bi površinu od 48 kvadrata, sa visinom do tri i po metra.

Ispod nadstrešnice bi bio spratni nosač visine 2,7 metara sa kapacitetom do 60 bicikala.

U tenderu se dodaje i da je rok za izradu idejnog rešenja do 25 dana, projekta za izvođenje do 20 dana nakon predaje idejnog.

Firma koja dobije posao biće u obavezi i da dobije odobrenje za izvođenje radova, pri čemu je rok za gradnju do 60 dana.

Rok za ponude za javnu nabavku za izradu prvog novosadskog spratnog parkinga za bicikle je 12. decembar.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Biciklisti u Beogradu imaju konkretan predlog
bicikl

"Ulice za bicikliste"

25.09.2022. 20:20

Biciklisti u Beogradu imaju konkretan predlog

Udruženje "Ulice za bicikliste" je u subotu održalo vožnju "Kritična masa" u Beogradu, 131. put, sa koje su poručili da bi ograničenje brzine u sporednim gradskim ulicama na 30 kilometara na čas bilo spas za pešake, osobe sa invaliditetom, trotinetaše i bicikliste.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
28.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve