ODRAO IH: Američki portal pred bankrotom zbog seksa Hulka Hogana

ODRAO IH: Američki portal pred bankrotom zbog seksa Hulka Hogana

Foto: John Pendygraft, AP


Sajt “Goker”(Gawker), koji je 2011.godine objavio snimak seksa bivšeg rvača sa suprugom njegovog najboljeg prijatelja, moraće da Hoganu isplati odštetu od 140 miliona dolara što će kompaniju odvesti na ivicu propasti.

Pet godina nakog objavljivanja dvominutnog eksplicitnog snimka seksa Hulka Hogana sud na Floridi doneo je presudu po kojoj medijska kuća “Gowker Media” treba da isplati glumcu čak 140 miliona dolara.

Iako je sredinom marta izrečena presuda po kojoj bivšem rvaču sleduje 115 miliona dolara, nekoliko dana kasnije sud je odlučio da “Goker” rebne sa još 15 miliona dolara, a vlasnika sa još 10 miliona dolara, piše USA Today.

Sud je tako Hogana, koji je tužio sajt zbog narušavanja privatnosti, “nagradio” sa još 25 miliona dolara, tako da je ukupna cifra koju će naplatiti tri puta više od ukupnih prihoda koje je kompanija imala u 2014.godini.

Ipak, predviđanja o propasti i uništenju “Gokera” smatraju se preuranjenim, iako je očigledno da kompanija možda neće biti u mogućnosti da Hoganu, čije je pravo ime Teri Džin Bolea, iskešira 140 miliona dolara.

Foto: Dirk Shadd/The Tampa Bay Times via AP

Foto: Dirk Shadd/The Tampa Bay Times via AP

Naime, medijski gigant, u čijem su vlasništvu portali gawker.com, gizmodo.com i jezebel.com, ima nekoliko opcija da umanji ili čak eliminiše novac koji mora da isplati glumcu.

Za početak, kompanija će uložiti žalbu da sud smanji iznos izrečen presudom, a žaliće se i na samu presudu i pokušaće da sudski postupak prekrene u svoju korist.

– Cifra je, zaista, preterano velika, a ne postoji način da Bolea dokaže da mu je zaista naneta ovolika materijalna šteta – rekla je advokatica Lusi Dolgliš, ekspert za “medijske” slučajeve i dekan na Univerzitetu Maryland, na odseku za novinarstvo.

Ako ne uspe da u žalbenom postupku ubedi sud da smanji novčanu kaznu, “Goker” će se naći u teškoj finansijskoj poziciji.

– Odšteta od 115 miliona dolara je sasvim dovoljna, a dodatna kazna značila bi finanskijski kraj za kompaniju  – rekao je pred porotom zastupnik “Gokera”.

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Mnogi predviđaju da će Hogan dovesti portal na ivicu propasti

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Da li će Hogan dovesti portal na ivicu propasti

Ipak, Hoganovi advokati smatraju da kompanija “Goker” i njen osnivač Nik Denton, imaju dovoljno novca za isplatu u matičnoj firmi, poznatoj kao GMGI, čija je vrednost procenjena na 276 miliona dolara.

Međutim, GMGI nije u sporu sa Hoganom, a Dentonov vlasnički udeo u firmi iznosi samo 3,6 miliona dolara, rekao je glumčev advokat.

Hogan je tužio sajt zbog objavljivanja necenzurisanog video snimka iz 2006.godine na kojem rvač ima seks sa radijskom voditeljkom i suprugom njegovom nekadašnjeg najboljeg prijatelja. Video je pregledan više od sedam miliona puta što je vlasnicima sajta donelo veliku zaradu.

(USA Today)

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar