Život
17.12.2021. 00:05
R.E.

Verovali ili ne

Okitili jelku... zmijom?!

jelka
Izvor: Shutterstock

Novogodišnja jelka u kući je ukras i doprinosi prazničnom duhu. Međutim, jedna južnoafricka porodica mogla je da nastrada upravo zbog jelke...

Rob i Marsela Vajld su na svojoj jelki otkrili jednu od najotrovnijih afričkih zmija i odmah pohitali do telefona kako bi pozvali stručnjake, preneo je CNN.

Samo tri sata nakon što su okitili jelku primetili su da njihove mačke netremice posmatraju jelku. Rob Vajld je kazao za CNN da je njegova supruga pretpostavila da je negde među granama bio sakriven miš, ali uskoro su otkrili koliko su se prevarili - s grane ih je gledala zmija.

Vajld je kazao da je ''izguglao'' zmije na lokalnom području i shvatio da je njihova jelka dom jedne od najotrovnijih afričkih zmija. Otrov te zmije izaziva krvarenja i ugriz može biti poguban za ljude i nakon malih količina otrova.

Stručnjak za hvatanje zmija Džeri Hejns potvrdio je da se radi o otrovnici koju je uhvatio posebnim kleštima. Ženka je bila dugačka između 1,3 i 1,5 metara.

Zmija je puštena u divljinu sledećeg dana, a Hejns misli da je ona ušla u kuću u potrazi za hranom ili vodom i da se sklonila na drvo nakon što je uočila kretanje ljudi i mačaka po kući.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve