OPADAJU VAM TREPAVICE? Proverite da li pravite ove GREŠKE sa maskarom!

OPADAJU VAM TREPAVICE? Proverite da li pravite ove GREŠKE sa maskarom!

stavljanje maskare


Maskara je mnogima omiljeno bjuti pomagalo jer u trenu može da naglasi oči i istakne pogled. Međutim, ako se pogrešno koristi, maskara može da uništi trepavice i uzrokuje njihovo opadanje. Ovo su loše navike koje treba da izbegavate ako želite da imate guste trepavice.

1. Agresivno skidanje maskare

Maskara je se najteže uklanja s lica od svih bjuti pomagala. Važno je da se tokom skidanja ne preteruje s trljanjem očiju. Pregrubim trljanjem svaki put ćete iščupati po nekoliko trepavica što dugoročno može da uzrokuje njihovo slabljenje i trajni gubitak.

Savet: Ako maskaru skidate valžnim maramicama, na njih stavite kap bademovog ili maslinovog ulja i lagano skidajte maskaru. Isto možete da radite i sa vlažnom blazinicom s malo ulja ili sa sredstvom za skidanje šminke na bazi ulja.

2. Spavanje s maskarom
Spavanje sa šminkom na licu nikako nije dobro za kožu, a ova navika štetna je i za trepavice. Naime, uloga maskare je da prekrije trepavice i učini ih gušćim, dužim i čvršćim.

Kada spavamo, lice naslanjamo na jastuk i tako savijamo trepavicae. Krute trepavice prekrivene maskarom nisu fleksibilne kao prirodne i zbog toga tokom noći dolazi do njihovog pucanja i ispadanja.

Savet: Umivanje pre spavanja neka vam postane navika. Lice operite gelom ili penom za pranje lica, dobro ga isperite i nanesite hidratantnu kremu. To će vas osvežiti pre spavanja i naterati da svaki put skinete maskaru.

3. Stavljanje samo vodootporne maskare
Vodootporna maskara može da bude vrlo korisna kako bi mejkap ostao postojan. Međutim, ovu maskaru ne bi trebalo da koristimo svakodnevno, jer to može da šteti vašim trepavicama.

Vodootporna maskara je agresivnija za trepavice, a sastojci koji je čine postojanom isušuju trepavice i čine ih lomljivim. Isto tako, vodootpornu maskaru je teže skinuti.

Savet: Ako želite da maskara ostane postojana, na trepavice nanesite prvp sloj obične maskare, a zatim sloj vodootporne.

(Zadovoljna.hr)

 

(Zadovoljna.hr)

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar