PET ROMANTIČNIH RUTA U EVROPI: Od italijanske obale do holandskog puta cveća

PET ROMANTIČNIH RUTA U EVROPI: Od italijanske obale do holandskog puta cveća


Ima li boljeg načina da podstaknete romantiku, nego novom avanturom koju ćete podeliti sa onim koga volite. Evropa ima krivudave puteve, skrivena mesta, i romantične destinacije koje mogu da rasplamsaju ljubav.

Ovo su neke od najinteresantnijih romantičnih ruta u Evropi.

Obala Amalfija, Italija

Obala Amalfija je jedna od najzapadnijih regija u Italiji, koju su posećivali rimski carevi. Od Castellammare di Stabia, prema istoku, vodi uzbudljivi, uzani, obalski put do Positanoa. Amalfi obala poznata kao zemlja limuna obuhvata oko 40 kilometara obale oko Sorentskog poluostrva. Čitava obala nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine.

shutterstock_105548411

Baskijski krug, Španija i Francuska

Za romantike sa klasičnim ukusom, ruta od 480 kilometara između Bilbaa i Biaritza uključuje raznolike atrakcije i mesta. Na ovom putu treba posetiti muzej Gugenhejm u Bilbau, provesti dan u Pamploni ispijajući atmosferu u istorijskom centru, i prošetati Pirenejskim masivom.

Pročitajte još: EKSPRES PUTOVANJE: Skromno letovanje u Monaku, nije nemoguće

Možda najzanimljivije su kamene stepenice koje vode do pustinje u San Juan de Gaztelugatke, na lokaciji koja se koristila za prikaz dvorca “Dragonstone” u hit televizijskoj seriji “Igra prestola”. Ruta takođe prolazi kroz vinsku regiju Rioja, koju karakterišu vinogradi i srednjovekovna sela.

Pamplona

Pamplona

Bloemen ruta, Holandija

Ova ruta poznata je po cveću najrazličitijih boja. Putujući zapadnom Holandijom, Bloemen (Flover) ruta prolazi kroz oko 40 kilometara polja koja su puna raznobojnih cvetova – narcisi, irisi, ljiljani…

Holandija

Put u obliku srca, Slovenija 

Na samo 30 minuta vožnje od Maribora, duž Ceste 937, nalazi se živopisna ruta koja prolazi kroz slikovita sela i vinograde. Ovde možete da se zaustavite na romantičnom izletištu, sve dok ne stignete do malog naselja Špičnik. Odatle možete videti put kojim ste se uspinjali.

Maribor

Romantični put, Nemačka

Zasnovan na staroj rimskoj ruti između niza šarmantnih gradova sa čokoladom od Vurzburga do Fusena, nemački romantični put zaista opravdava svoje ime. Na putu dugom 460 kilometara nalaze se prelepa mesta za zaustavljanje i istraživanje, koja otkrivaju bogatstvo evropske istorije, umetnosti i kulture. Možda je jedan od najinteresantnijih prizora Neuschwanstein, dvorac koji je pripadao bavarskom kralju Ludvigu II.

Neusvanstajn

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar