Život
04.08.2021. 11:40
Promo

Krećete na odmor?

Pet saveta kako da putovanja budu bezbedna, a vi bezbrižni

Dunav osiguranje ilustracija
Izvor: Dunav osiguranje / Promo

Avgust je stigao, a s njim i sva dugoočekivana putovanja. Pored svih planova koji se tiču organizacije puta i uživanja u odmoru, najčešća pitanja koja nas muče pre polaska tiču se toga kako ostavljamo imovinu dok smo na putu, da li smo dobro pripremili vozilo za dugu vožnju i šta možemo da učinimo da izbegnemo nepredviđene situacije po zdravlje. Savetujemo vas kako da na vreme mislite o svemu što vam je dragoceno i na odmor krenete bezbrižni.

Da li je moj dom siguran dok sam na odmoru?

Dok se spremate da krenete na zasluženo putovanje, često ne mislite o lošim stranama letovanja. Pa ipak, letnja sezona vreme je i kada raste broj provalnih krađa, ali vaš dom može ostati zaštićen dok ste vi na odmoru. Tako npr. uz polisu „čuvar kuće“, dom od 50 kvadrata može biti osiguran za mesečni izdatak već od 300 dinara. Na taj način vaše dragocenosti će u svakom trenutku biti tamo gde ste ih ostavili, a dom zaštićen od neželjenih posetilaca.

Kako da pripremim auto za putovanje?

Pred svako putovanje, a naročito pred polazak na letovanje, važno je da pripremite svoj automobil. Mali servis, provera klima-uređaja, dovoljna količina tečnosti za stakla i obavezna oprema samo su neke od stavki koje bi bilo dobro da proverite pre nego što krenete. Pa ipak, nepredviđene situacije mogu da se dese. U tom slučaju polisa pomoći na putu može vam pružiti sigurnost 24 sata, 365 dana godišnje, na svim putevima u Srbiji, Evropi i Turskoj da će vaše vozilo biti brzo i efikasno prevezeno u najbliži servis.

Šta ako mi neko ošteti automobil na putu?

Sezona odmora vreme je povećane gužve na putevima. Vrućina, čekanje, zastoji, potencijalno su rizične situacije koje u trenu mogu da dovedu do nezgode. Uz posedovanje polise auto-kaska vozilo će biti zaštićeno od brojnih rizika u saobraćaju, kao i eventualne nezgode. Za sve štete koje nastanu tokom vožnje, bez obzira da li ste akter ili učesnik u neželjenom događaju, polisa auto-kasko osiguranja najsigurniji je način da nadoknadite štetu na tehnički ispravnom vozilu.

Kako da izbegnete visoke troškove lečenja na odmoru?

Bez obzira na to da li planirate da otputujete na neku egzotičnu destinaciju ili u neku od zemalja u okruženju, važno je da na odmoru budete bezbrižni. Troškovi lečenja u slučaju iznenadnih bolesti izuzetno su visoki, a to možete izbeći kupovinom putnog zdravstvenog osiguranja. Pored standardnih rizika, ova polisa obuhvata i pokriće za kovid 19, pa će vaša putovanja i u vreme pandemije biti bezbedna. I to nije sve – za onlajn kupovinu putem sajta www.dunav.com možete ostvariti dodatnih 15% popusta na ceo iznos.

Šta ako posumnjate da ste se na letovanju ipak razboleli od koronavirusa?

Tokom perioda pandemije, briga o zdravlju postala je jedan od najvažnijih izazova s kojima živimo. Odlazak na odmor u takvim okolnostima može biti bezbedan samo ako se adekvatno zaštitimo. Ako ipak posumnjate da ste se zarazili koronavirusom tokom letovanja, polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja sa pokrićem od kovida omogućiće vam sve neophodne medicinske usluge koje će olakšati dijagnostiku bolesti – pravo na prvi pregled, laboratorijske analize i neizbežan PCR test.

Više detalja o svim vrstama osiguranja može se dobiti besplatnim pozivom Kontakt centra Kompanije „Dunav osiguranje“ na telefonski broj 0800 386 286, kao i slanjem onlajn zahteva za ponudu putem veb-sajta www.dunav.com.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vodič kroz zemlju kedrova i turističko otkrovenje - Liban
Bejrut, Liban

Reportaža

04.08.2021. 02:37

Vodič kroz zemlju kedrova i turističko otkrovenje - Liban

Iako je za većinu prva asocijacija za Bejrut - rat, a za Liban - dobra hrana (s obzirom na to da spada u pet najpopularnijih nacionalnih kuhinja sveta), oni su mnogo više od toga. Nakon 10 dana u toj neverovatnoj zemlji, osećala sam se kao "svoj na svome“, a kada pročitate ovaj tekst sigurna sam da ćete i vi jedva čekati da se lično uverite u sve lepote ove zemlje i naroda koji nam je toliko sličan. Liban je sjajna destinacija za zaljubljenike u prirodu, kao i istraživače arheoloških nalazišta, ljubitelje vina, gurmane, poklonike noćnog provoda, avanturiste, a u zimskom periodu čak i za skijaše.
Foto Video
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
02.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve