Život
28.12.2021. 08:05
Promo

Mislite na vreme o svemu

Pet saveta za zimski odmor bez glavobolje

sneg, zima, porodica
Izvor: Shutterstock

Sezona zimskih odmora je počela. Bez obzira na to da li je cilj vašeg putovanja skijanje i ostali zimski sportovi, uživanje u prirodi ili otkrivanje neke nove metropole, svoj odmor bi trebalo da provedete bezbrižno.

Zato vam nudimo mali vodič za opušteni odmor bez glavobolje.

Destinacija

Prilikom izbora destinacije vodite se sledećim kriterijumom – šta želite od svog putovanja? Da li će vam više prijati aktivan odmor ili onaj koji pruža apsolutno opuštanje i dokolicu?

Zima na planini je lepa, a zimski sportovi su veoma zdravi kako za naše telo, tako i za imunitet, s obzirom na to da čist planinski vazduh povoljno utiče na krvnu sliku i opšte stanje organizma. Odmor na planini je dobar izbor čak i ako ne skijate, jer pruža niz aktivnosti – šetnju, sankanje, opuštanje u miru i lepotama prirode.

Osim planine, zimi se putuje i u banje, na jezera, ali i u evropske i svetske metropole jer su gužve sada manje i mnogo je jednostavnije obilaziti muzeje i ostale znamenitosti.

Dakle, izbor je veliki, a koju destinaciju ćete odabrati zavisi od vaših afiniteta ali i želja onih koji putuju sa vama, bilo da su to članovi vaše porodice, prijatelji, kolege.

Važno je da mesto koje ste odabrali zadovolji potrebe svih jer ćete samo tako moći da se opustite tokom odmora znajući da je svima koji su tu sa vama podjednako lepo, prijatno i zabavno.

Pakovanje

Budite praktični – poneti samo najosnovniju garderobu i kozmetiku. Zimske stvari su same po sebi glomazne i zauzimaju puno mesta u koferima u putnim torbama, zbog čega je važno da napravite strogu selekciju.

Bitno je da spakovane stvari omogućavaju da vam bude toplo i udobno, kao i da imate dovoljno komada da možete da se presvučete u suvu garderobu i obuću, nakon boravka na snegu.

"Modiranje“ ostavite za prolećno putovanje, ili za ono tokom letnjeg odmora.

Prevoz

Najlepše je ići sopstvenim prevozom jer ste onda u mogućnosti da sami odlučujete kada ćete i gde napraviti pauzu, kojim tempom ćete voziti i u koje vreme ćete stići na planiranu destinaciju.

Proverite, zato, svoj automobil pre polaska na put, pre svega gume, kočnice, brisače i svetla, ali i ulje i sredstvo za pranje stakla. Ne zaboravite da u gepek spakujete lance za točkove, da vas sneg ne bi negde usput iznenadio.

Osim toga, ponesite i malo hrane i vodu, ali i omiljenu muziku koja će vaše putovanje učiniti zabavnijim.

Pomoć na putu za "na daj Bože“

Zima je lepa ali i nepredvidiva, mada samo onima koji se nisu pripremili za eventualna zimska iznenađenja. Vi nećete biti među njima jer ćete na vreme obezbediti "Pomoć na putu“. To je opcija Dunav osiguranja, koja je vozačima dostupna 24 sata, 365 dana u godini, a odnosi se kako na popravke manjih kvarova i na vuču, tako i na prevoz vozača i putnika, dostavu duplikata ključeva, čuvanje vozila, povratak dece zbog bolesti...

Na primer – ako odron, koji se ponekad dešava u planinskim krajevima, ošteti vaš auto, pozvaćete "Pomoć na putu“ i problem će brzo biti rešen. Vi i vaša porodica ne morate da brinete kako ćete dalje nastaviti putovanje, niti šta će biti sa vašim automobilom do kraja odmora.

I mnogi drugi izazovi zimskih, ali i putovanja uopšte, imaće manje posledice uz ovo osiguranje. Zato, mislite na vreme i krenite na put opušteno znajući da vi i vaši najdraži, imate siguran oslonac.

Putno osiguranje

Ovo je najvažnija stavka svakog odmora, pa i zimskog. Nazebi su mogući, ali i druge neprijatnosti o kojima vi nećete brinuti ukoliko za sebe i sve koji sa vama putuju, za one najmlađe najpre, obezbedite putno osiguranje.

I najboljim skijašima se dešavaju padovi na stazi, koji mogu biti više ili manje opasni. Deca se mogu povrediti takođe, naročito ako tek savladavaju određene zimske sportove. Zašto biste rizikovali da sav novac, ali i vreme i energiju koji su vam potrebni za kvalitetan odmor, potrošite na doktore i lekove?

Ako pre puta uplatite putničko zdravstveno osiguranje nećete sprečiti da se neprijatne okolnosti dogode, ali ćete svakako ublažiti njihove posledice.

To je naročito važno u ovom izazovnom vremenu tokom pandemije nastale širenjem virusa kovid 19. Zdravstveno osiguranje korisnicima pokriva troškove neophodnih medicinskih pregleda i testiranja u slučaju ispoljavanja simptoma infekcije i postavljanja dijagnoze, kao i troškove nabavke lekova u vanbolničkom lečenju za slučaj potvrđene infekcije.

I na kraju bonus savet - zaboravite na sve probleme i obaveze

Potpuno se prepustite blagodetima zimovanja, uživajte u svakom danu. To je jedini način da se opustite i obnovite energiju koja vam je potrebna za vaše poslovne i privatne obaveze, za sve ono što vas čeka kada se odmor završi.

Trudite se da telefon koristite što ređe, a da poslovne mejlove ne proveravate uopšte.

Srećan put!

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Putovanje iz snova za svaki horoskopski znak
putovanja

Preporuke za putovanja

21.08.2021. 06:05

Putovanje iz snova za svaki horoskopski znak

Niste zadovoljni kako ste se proveli na letovanju ove sezone? Možda još nigde i niste bili? Pročitajte šta vam savetuju zvezde...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
31.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve