Plavuše su popularne svuda osim u Skandinaviji

Plavuše su popularne svuda osim u Skandinaviji


Zašto muškarcima češće za oko zapadaju plavuše, više nije stvar samo žensko-muških nagađanja.Ovim fenomenom su se pozabavili i naučnici, a prema mišljenju kanadskog antropologa Pitera Frosta,odgovor na pitanje zašto muškarci više vole plavuše leži u dalekoj prošlosti. Naime, pre nekoliko hiljada godina godina plava kosa je davala prednost ženama koje su se takmičile za, tada ograničeni resurs – muškarce.
Mit o plavušama kao poželjnijim, zabavnijim, privlačnijim ženama opstaje decenijama , a Frost, objašnjava da je reč o težnju za drugačijim izgledom od okoline, ali i da ljudsko oko lakše zapaža svetle i retke boje zbog čega se plavuše više ističu nego smeđokose, pa čak i crvenokose.
I dok, na primer, u Poljskoj muškarci više vole plavuše jer im izgledaju mlađe, zapadni mediji plavuše povezuju s glamurom i seksepilom, a u Skandinaviji ,gde ima najviše plavuša, muškarci često tvrde da su im draže smeđokose žene.
I nisu jedini. Mnogi muškarci veruju da su brinete zrelije, samostalnije,opreznije, ozbiljnije. Muškarcu koji želi da flertuje, verovatno će i dalje biti zanimljivije plavuše, ali sudeći po nekim anketama ukoliko želi ozbiljnu vezu, njegov konačan izbor će najverovatnije biti crnka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar