Život
30.12.2021. 08:05
Promo

"Od srca za Tiršovu“

Pomozite deci u Tiršovoj - lako je

Dečji lekar, dete kod lekara
Izvor: Shutterstock

Kardiovaskularna oboljenja predstavljaju gorući zdravstveni problem u Srbiji. Više od 50.000 naših sugrađana svake godine izgubi bitku sa nekom od bolesti srca i krvnih sudova, dok od hiljadu rođenih mališana čak šest do osam njih ima neku od srčanih mana.

Prevencija i adekvatno lečenje ključ su za zdraviji život budućih generacija. Tu bitku - bitku zdravlja, zajedno sa malim hrabrim srcima biju i lekari Službe kardiologije i kardiohirurgije Univerzitetske dečije klinike Tiršova.

U želji da im pruži podršku Mg Mivela, zajedno sa svojim partnerima IDEA i Roda trgovinskim lancima, pokrenula je akciju "Od srca za Tiršovu“. Od svake prodate boce, u periodu od 26. decembra ove godine do 10. februara naredne, odvajaće se po dinar za Službu kardiologije i kardio-hirurgije Univerzitetske dečije klinike Tiršova.

"Univerzitetska klinika u Tiršovoj jedna je od glavnih zdravstvenih institucija u Srbiji u kojoj se godišnje obavi preko 250 kardioloških operacija i intervencija i upravo zbog toga je svaki vid podrške i pomoći od neprocenjivog značaja za lečenje i negu najmlađih“, izjavio je Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečije kilinke u Tiršovoj.
 

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije priključilo se akciji "Od srca za Tiršovu“ i isti iznos koji se za ovu univerzitetsku dečju kliniku prikupi tokom akcije u kojoj učestvuju i građani, ministarstvo će dodatno uložiti u cilju stvaranja što boljeg ambijenta za lečenje. Novac od akcije i Ministarstva zdravlja će biti namenjen nabavci medicinske opreme i aparata.

Priključite se akciji, pogledajte u svoje srce i pomozite da i druga kucaju zdravo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zapamtite ovog klinca (VIDEO)
beba, dete, vrata

Biće od njega nešto

08.12.2021. 10:05

Zapamtite ovog klinca (VIDEO)

Da, mali sam da bih dohvatio kvaku, ali me to neće sprečiti da izađem iz ove prostorije.

Pogledajte kakvo "kefalo" ima ovaj klinac, a još je u pelenama. Šta li će tek znati sve da uradi kada poraste... ?!
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
09.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve