PORUKA ČOVEKA KOJI ČITA 100 KNJIGA GODIŠNJE: “Kao i za sve u životu – potrebno je više discipline i lukavstva”

PORUKA ČOVEKA KOJI ČITA 100 KNJIGA GODIŠNJE: “Kao i za sve u životu – potrebno je više discipline i lukavstva”


Autor sajta „GQ“ koji se bavi temama koje uglavnom interesuju muškarce pisao je na toj platformi o tome kako postigne da pročita sto knjiga godišnje i daje savete kako da u tome uspe svako ko ove savete primeni.

Na sajtu je napisano da ovaj čovek postigne da pročita sto knjiga u godinu dana što znači da svake nedelje čita po dve ili tri knjige.

Svako ko voli da čita želeo bi da ima više vremena za to. Tajna je u tome da ne mislite o čitanju kao o nekoj dragocenoj stvari koju obavljate, već kao svakodnevnu aktivnost bez posebne pripreme. Ako otvarate knjigu samo kada je oko vas potpuni mir i tišina, sa šoljom čaja ili kafe pored, u udobnoj stolici, onda nećete pročitati ni knjigu godišnje.

“Onaj ko puno čita, ovu aktivnost „smešta“ u svoj život kao naviku, rutinu, svakog dana – a ne kao nešto luksuzno i posebno. I nije toliko teško. .“ navodi autor ovog sajta.

NE ČITAJTE PRE SPAVANJA, ČITAJTE PRE POSLA
Ukoliko čitate pre spavanja, porčitaćete mnogo manje, jer ste već umorni i zaspaćete vrlo brzo. Zato je najbolje čitati ujutru dok se spremate,u prevozu, na pauzi za kafu, dok čekate nekog i sl.

ČITAJTE SA TELEFONA ILI TABLETA
U današnje vreme postoje mnoge aplikacije koje omogućavaju da čitate, a da nemate knjigu u rukama.Imaćete svoju knjigu sa sobom, neće vam zauzimati puno mesta i možete da čitate bilo gde i bilo kada.

AKO KNJIGA NIJE DOBRA, BATALITE JE
Ako vam knjiga nije zanimljiva, makar se radilo o bestseleru sa najboljim kritikama, ne trudite se da je čitate.Ako vam ne odgovara, ali se uporno trudite da je čitate, to može loše da utiče i na vašu naviku da čitate.

ČITAJTE VIŠE KNJIGA UPOREDO
Ako počnete da čitate više knjiga uporedo iz različitih sfera koje vas interesuju, zavisno od raspoloženja možete se vratiti bilo kojoj od njih bez odustajanja od neke druge.

AKO VOLITE TELEVIZIJU, ČITAJTE ZA VREME REKLAMA
Blok reklama može da bude i duži od 15 minuta. Kada odmarate uz tv, imajte knjigu koju volite pored sebe. Kada krenu reklame, možete da iščitate i 10-ak stranica.

Na ovom sajtu takođe autor predlaže da napravite beleške knjiga koje ste pročitali, ali i da imate listu onih koje biste voleli da pročitate sledeće.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar