Život
07.12.2018. 17:08
R.E./Foto: Printscreen Youtube

PORUKA ZBOG KOJE ĆETE SE ZAMISLITI: Šta je najvredniji novogodišnji poklon?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Da li ste videli najnoviju poruku Crvenog krsta? Nekada se život ne odvija onako kako bismo želeli, jer postoje okolnosti na koje ne možemo da utičemo. Ljubav i pažnja su potrebni svima nama, međutim realnost je drugačija, jer postoji nešto što ni Deda Mraz ne može da pokloni. Usamljenost je nešto što niko ne zaslužuje, ali se dešava mnogima, čak i najmlađima.

Znate li koliko dece u Srbiji ne raste uz svoje roditelje? Dok mnoga deca uživaju u praznicima i poklonima, veliki je broj onih koji praznike čekaju daleko od roditeljske ljubavi, željni da ih neko obraduje.

https://youtu.be/jcvONHDUvww

U Srbiji postoji veliki broj domova i prihvatilišta za decu, kojima mali znak pažnje znači mnogo. U njima, više hiljada  željno iščekuje trenutke kada će dobiti ljubav i pažnju, jer nisu imali priliku da upoznaju svoje najbliže. Život prema njima nije blagonaklon i mnogo se razlikuje od onog koji pružamo svojoj deci. Deca u domovima nemaju kome da kažu svoju listu želja za novogodišnji paketić, ali nemaju ni kome da pruže bezuslovnu ljubav. A to im je najpotrebnije.

Praznik je period kada će mnogi mališani dobiti paketić i igračkicu sa kojom će se igrati. Ako ih tada naučite da se dobijanjem poklona pune ruke, a davanjem puni srce, možda će baš tada dobiti osmeh i zagrljaj koji nikada neće zaboraviti. To će im pomoći da nauče koliko je vredan svaki trenutak sačinjen od emocija, koji će im biti oslonac u najtežim trenucima.

Volite praznike i volite jedni druge.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
22.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve