Posle Njujorka srpski dizajneri i na Nedelji mode u Milanu

Posle Njujorka srpski dizajneri i na Nedelji mode u Milanu

KREATIVNI TIM.COM


– Od naredne, 2017. godine srpski dizajneri će u organizaciji Serbia Fashion Week-a imati priliku da svoje kolekcije prikažu na revijama na Milano Fashion Week-u – najavilaje Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne Komore za modu Srbije i dodala će spisak od 24 nacionalna Fashion Week-a širom sveta, sa kojima sarađuje Srpska nedelja mode, u narednom periodu postati duži.

Milano neće biti prva svetska prestonica mode u kojoj će se predstavili srpski modni kreatori. Naime, Fashion Week u Njujorku,  održan od 11. do 18. februara, ugostio je čak tri srpska dizajnera: Batu Spasojevića, Zvonka Markovića i Marinu Mićanović, koji su se našli rame uz rame sa više od 80 kreatora iz prestižnih modnih kuća kao što su DNKY, Michael Kors, Ralph Lauren, Sherri Hill, Vera Wang i drugi. Njihove revije održane su 17.februara u katedrali NY Downtown Manhattan.  

– Američki san je ostvarljiv. Srpska nedelja mode je prva manifestacija koja šalje dizajnere na određene destinacije u svetu, na važne modne događaje. Tako smo i mi otišli u dugo iščekivani Njujork. Tamo sam predstavio svoju kolekciju pod nazivom ‘Hard angel’, gde je bilo 25 do 30 modela za predstojeću jesen i zimu – rekao je Bata Spasojević.

Njegov kolega Zvonko Marković preneo je svoje impresije iz Amerike.

– Njujork je grad koji budi fascinaciju i sve je moguće – lako je uspeti, ali lako je i propasti. Mislim da je najlepše od svega to što smo mi u medijima postali svojevrsni ambasadori Srbije, i ova medijska pažnja je pokazatelj da je moda jedan od najboljih medijskih ambasadora ove zemlje, a meni je drago što sam bio deo toga – istakao je Marković.

SERBIA FASHION WEEK OD 6. DO 11.APRILA

Predsednica Nacionalne Komore za Modu Srbije Svetlana Horvat najavila je program narednog, 6. po redu Serbian Fashion Weeka koji će se od od 6. do 11. aprila održati u Master centru Novosadskog sajma, uz mnoštvo revija istaknutih inostranih i domaćih dizajnera, ali i nekoliko interesantnih pratećih programa.

 

loading...

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar