Život
18.07.2021. 09:15
Promo

Lepa vest

Pošte će prilagoditi svoje poslovanje potrebama slepih i slabovidih osoba

slepi, bajevo pismo
Izvor: Shutterstock

Slepe i slabovide osobe se svakodnevno susreću sa mnogobrojnim preprekama, čak i tokom obavljanja onih radnji koje su ostalima obične, rutinske, jednostavne. Da li ste se ikada zapitali kako slepa osoba zna šta piše na računima koji mesečno stižu ili kako vrši uplatu istih u pošti?

Upravo zbog toga, JP "Pošta Srbije" će svoje poslovanje prilagoditi potrebama slepih i slabovidih osoba. 

Na sastanku v.d. direktora JP "Pošta Srbije“ Zorana Đorđevića sa predstavnicima Saveza slepih Srbije - predsednikom Milanom Stošićem i sekretarom Saveza Jelenom Stojanović, dogovoreno je da konkretnim merama  "Pošta Srbije“ podrži širu platformu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

Dogovorena saradnja obuhvatiće štampanje različitih materijala na Brajevom pismu za potrebe "Pošta Srbije", dok će Savez slepih Srbije preuzeti ulogu savetodavnog tela. 

Partnerstvo će pomoći i da se bolje sagledaju uslovi života i specifične potrebe ove osetljive kategorije, kao i da se usluge "Pošta Srbije" i njena infrastruktura dodatno prilagode i postanu pristupačnije osobama sa invaliditetom.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Potpuno slepom čoveku delimično vraćen vid
oči, oftamolog

Terapija koja daje nadu

26.05.2021. 06:10

Potpuno slepom čoveku delimično vraćen vid

Vid potpuno slepog čoveka koji je lečen vrstom terapije koja se naziva optogenetika, delimično je vraćen korišćenjem proteina osetljivih na svetlost, koji su prvi put pronađeni u algama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
06.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve