“POVEŽI I PODRŽI”: Online Savetovalište za sve osobe sa dijabetesom

“POVEŽI I PODRŽI”: Online Savetovalište za sve osobe sa dijabetesom

Shutterstock


Iako svesni da je svet stao pred pandemijom koronavirusa, potreba da budemo još ujedinjeniji je iznedrila nove načine komunikacije između lekara i pacijenata, do čijih saveta je bilo otežano doći u vremenu iza nas.

Zato je projekat Dijabetološkog saveza Srbije “Poveži I podrži”, kao jedan vid online savetovališta za dijabetes, u prethodnom period okupio stručne endokrinologe i psihologa sa idejom da borbu za dobrom kontrolom šećera, olakša kako u doba vanrednog stanja, tako i u narednim mesecima.

Nakon letnje pauze, ova inicijativa ulazi u drugi krug. Ovoga puta online savetovanje će se održavati jednom mesečno, ali će se pored endokrinologa i psihologa, uključiti i lekari drugih specijalnosti koji će svi zajedno pokušati da odgovore na sva pitanja i dileme koje dijabetes nosi sa sobom. Osim edukativnih predavanja svi slušaoci mogu da postavljaju pitanja lekarima u vezi sa svojim dilemama kada je kontrola dijabetesa u pitanju, a kroz zanimljive i veoma korisne radionice koje psiholog vodi, upoznaju još neke načine kako da se borba sa dijabetesom učini lakšom i prihvatljivijom.

Shutterstock

Shutterstock

Prvi sastanak u ovom nizu će se održati danas 22.9. od 18h, a svi zainteresovani mogu da se priključe sastanku jednim klikom na link koji će se biti postavljen na FB stranici Dijabetološkog saveza Srbije i njihovom zvaničnom website http://www.diabeta.net.

Značaj ovog projekta, pored toga što se prvi put organizuje u Srbiji, je veliki kako za osobe obolele od dijabetesa, njihove članove porodica, ali i za sve one koji žele da čuju nesto više o zdravim navikama i kvalitetnijem životu.

Uvek se govori o značaju edukacije kada je dijabetes u pitanju i koliko je njegova dobra kontrola u rukama pacijenata. Zato pozivamo sve zainteresovane da se priključe i sastancima u narednim terminima, koje će objavljivati Dijabetološki savez Srbije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar