Život
11.11.2021. 12:05
Tanjug

Velika potražnja

Prodato već 100 karata za putovanje u svemir, a cena je prava sitnica

Putovanje u svemir, raketa
Izvor: Shutterstock

Kompanija za svemirska putovanja "Virdžin Galaktik" objavila je da je od avgusta prodala oko stotinu karata za putovanja u svemir po ceni od 450 hiljada dolara, preneli su američki mediji.

Prethodno je ta firma sveukupno prodala oko 600 rezervacija po ceni od 200 do 250 hiljada dolara.

Nova cena "dobro je prihvaćena", navodi se u saopštenju firme koja podseća da joj je cilj da proda hiljadu karata pre pokretanja prvog komercijalnog leta krajem 2022. godine.

"Idemo prema periodu poboljšanja flote s jasnim planom o tome na koji način povećati izdržljivost, pouzdanost i predvidljivost naših letelica za komercijalne usluge tokom sledeće godine", rekao je Majkl Kolglezijer, izvršni direktor firme "Virdžin Galaktik".

"Potražnja za svemirskim putovanjima jako je velika, a mi upravo prodajemo karte brže nego što smo očekivali", dodao je.

Osnivač kompanije britanski preduzetnik Ričard Brenson prvi je milijarder koji se 11. jula vinuo u svemir letelicom vlastite privatne firme. Realizovao je to pre Džefa Bezosa koji je u svemir poleteo nešto kasnije u raketi "Nju Šepard" napravljenoj u njegovoj kompaniji "Blu Oridžin".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko košta svemir
Svemir

Tajkuni se "pakuju"

15.07.2021. 09:00

Koliko košta svemir

Dvojica milijardera najavila su da će svoj biznis začiniti ličnim vanzemaljskim avanturama, treći se još premišlja...
Close
Vremenska prognoza
mist
5°C
27.11.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve