Život
10.02.2022. 17:05
R.E.

I to se dešava

Promenio pol da bi otišao ranije u penziju

penzioner 10. 2. 2022.
Izvor: Shutterstock

Švajcarci od 1. januara ove godine, imaju zakonsko pravo da promene pol u ličnim dokumentima bez mnogo zahtevne procedure. Naime, službenici sada ne moraju da proveravaju intimna uverenja građana, već samo da "lupe" pečat.
Nakon samo četiri dana od stupanja na snagu ovog zakona, neko se dosetio kako da prevari sistem.

U pitanju je švajcarski državljanin star 64 godine koji se, zbog ranijeg odlaska u penziju, u svojim dokumentima izjasnio kao žena.

Zakonska starosna granica za odlazak u penziju u Švajcarskoj je za žene 64 godine, a za muškarce 65 godina. Tako da je on, na potpuno legalan način, pre vremena otišao u penziju.

Nakon što je ova zloupotreba novog zakona postala viralna na internetu, vlasti su izrazile brigu da u njemu postoji još nekoliko "rupa".

Mladići bi promenom pola u žensko u svojim dokumentima mogli da izbegnu i vojnu obavezu.

Još uvek nije poznato hoće li se muškarac koji je prevario državu pojaviti pred sudom, jer ipak je to uradio na potpuno legalan način.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi uslovi za penzionisanje žena
Penzioneri

Radiće još duže

11.12.2021. 11:57

Novi uslovi za penzionisanje žena

Od 1. januara 2022. godine žene u Srbiji će se penzionisati po novim uslovima, jer se u skladu sa Zakonom o penzijsko-invalidskom osiguranju starosna granica podiže za dva meseca, pa će im za odlazak u penziju uz staž od najmanje 15 godina, biti potrebno 63 godine i četiri meseca života, umesto dosadašnjih 63 godine i dva meseca.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve