PROMOCIJA FAŠIZMA? Kripta Musolinija i ove godine otvorena za posetioce

PROMOCIJA FAŠIZMA? Kripta Musolinija i ove godine otvorena za posetioce

foto: Shutterstock


Kripta Benita Musolinija (1883-1945), koja se nalazi na groblju Sv. Kasijana u Predapiju i ove godine, povodom njegove godišnjice rođena, biće otvorena za za sve zainteresovane posetioce.

Zanimljivo je da, uprkos činjenici da Ustav Italije zabranjuje Nacionalne fašističke stranke u bilo kom obliku, ne postoji odredba po pitanju okupljanja na Musolinijevom grobu.

Musolini je rođen na današnji dan (29. jula 1883. godine) u gradu Predapio na severu Italije, blizu Bolonje. Tu su mu premešteni posmrtni ostaci tek 1957.

Musolinijeva kuća u Predapiu foto: Shutterstock

Musolinijeva kuća u Predapiji foto: Shutterstock

Kripta će biti otvorena za javnost 29. jula povodom godišnjice njegovog rođenja, a gradonačelnik Roberto Kanali, zajedno sa članovima porodice Musolini, radi na promociji lokacije.
Prodavnica suvenira u Predapiji foto: Shutterstock

Prodavnica suvenira u Predapiji foto: Shutterstock

Kripta se naime, kako poručuje, otvara kako bi stari i mladi nostalgičari fašističkog režima mogli da iskažu svoje trajno poštovanje političaru koji je taj režim utemeljivao i odveo u propast, piše MSNnews. Kripta je veći deo godine bila zatvorena i to ne zbog neke državne zabrane, već zbog toga što su Musolinijevi potomci i članovi porodice bili u svađi.
Musolinijeva soba u Predapiji foto: Shutterstock

Musolinijeva soba u Predapiji foto: Shutterstock

Ona je sada privatna grobnica unutar privatne kapele koju je Musolini sagradio, a u koju je preneo i posmrtne ostatke svojih roditelja Alesandra Musolinija i Roze Maltoni.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar