Život
09.08.2021. 07:05
R.E./Vogue

Nova aplikacija

Psihologija i moda: Da li test ličnosti može odrediti modni stil

garderoba, orman
Izvor: Shutterstock

Da li ste znali da se na osnovu pitanja o vašem životu i ličnosti, može odrediti i vaš modni stil? Anabel Maldolando, koja je pokrenula platformu PSYKHE, kaže da je moguće.

Maldonaldo je završila psihologiju na univerzitetu Jork, nakon čega je počela da radi u modnoj industriji. Spajanjem ova dva polja došla je do ideje da napravi platformu koja bi na osnovu pitanja koja određuju tip ličnosti odredila i vaš modni stil, piše Vogue.

Kroz platformu PSYKHE, Maldonaldo je želela da olakša proces onlajn kupovine i traženja ličnog stila. Kviz se sastoji od 25 pitanja koja variraju od onih koje možete naći u psihološkim testovima, do toga koja vam je omiljena boja ili siluetamodel letnje haljine. Kviz određuje koliko ste ekstrovertni, odgovorni, spremni za saradnju... i na osnovu toga određuje i stil koji bi vam najviše odgovarao.

Na kraju vam aplikacija predlaže artikle koji se najbolje slažu uz rezultate kviza. Ukoliko vam se dopadnu možete ih sačuvati na aplikaciji ili odmah kupiti onlajn. 

Maldonaldo kaže da je svesna da je ljudska ličnost mnogo komplikovanija nego što to može da otkrije test od 25 pitanja, ali da smatra da se kombinacijom odgovora dobija jedinstven rezultat koji može dalje otvoriti vrata svakome ko želi da izgradi svoj lični stil.

"Želela sam ljudima da pokažem kako je raditi sa ličnim stilistom, koji ne samo da zna koja boja vam najbolje stoji, već vas poznaje i lično, pa i na osnovu toga bira komade za vas", kaže Maldonaldo.

U najmanju ruku, kviz je izuzetno zanimljiv, a može vam otkriti nešto što niste znali o sebi ili svom stilu. Za odgovore je potrebno svega nekoliko minuta, besplatan je, pa ako vas zanima da otkrijete koji stil odgovara vašoj ličnosti, pogledajte PSYKHE.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Patike od 152.500 dolara
patike

Nosio ih Majkl Džordan

13.05.2021. 10:09

Patike od 152.500 dolara

Patike Nike Air Jordan, koje je nosio legendarni američki košarkaš Majkl Džordan, prodate su za 152.500 dolara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve