Život
04.06.2016. 19:05
ekspres

REPORTAŽA, MEDENICA: Kad sednem na Harli, pa prošetam selom, ko Enđelsi Hellom

Mlad, rumen ko limun, s vetrom u kosi i pljugom u dnu usana dok kilometri se množe ko stihove Jure Stublića: “Vozio sam prema gradu, 120 na sat...”, pa i nešto brže, ali nije za priču, da ne čuju panduri.

Tačnije, nisam odmakao ni metar, ali sam osećaj sedeti na “Harliju”, okružen ribama iz lovačkih priča, ma kakav Marlon Brando i Džejms Din - čika Meda surovi vladar druma, čovek koji se sapunja benzinom, a ispira kubicima.

I onda je nestalo magije, devojke su se razišle, a “harli” i ja smo ostali sami na drumu koji to i nije, već plato pred tržnim cetrom “Ušće”, dok nisam ljubazno zamoljen da odmorim s doživljajem malo i sjašem s motora, tja...

Foto: Saša Dzambić Foto: Saša Dzambić

O čemu je zapravo reč, osim na prvi pogled o ludilu potpisnika ovih redova?!

Pa, o velikoj akciji “Harli Dejvidsona”, Idee, Rode i Merkatora u kojoj pivopije imaju šansu da svoju ljubav prema soku od ječma i hmelja pretoče u sebe, pa u kubike najčuvenijeg dvotočkaša na svetu, ukoliko pazare piva za minimum 500 dinara i učestvuju u nagradnoj igri.

PROČITAJTE JOŠ:
PRVI MUSKETAR SVETA: Šta je sve prošao Nole da bi osvojio i poslednje parče zemlje

- Znajući da su fanovi motora jedni od najvećih ljubitelja piva Idea, Roda, Merkator centri i “Harli Dejvidson” odlučili su da ovog leta svima koji pazare neka od 200 različitih piva u vrednosti od 500 dinara omoguće da osvoje dva “harlija”, kompletnu prateću opremu za vožnju ovih čarobnih dvotočakaša i još sijaset drugih nagrada...opa! - nije zgoreg zapamtiti informacije koje ovo prelepo devojče servira ko limenke hladnog piva, ali put zove, ovog puta ne onaj što se odmotava u glavi već fakat- 2.000 kubika pod nogama u 400 kilograma teškom “momčiću” zvanom Harli.

Foto: Saša Dzambić Foto: Saša Dzambić

Dobro, ovog puta u ulozi suvozača, ali ponudi i vozaču se u zube ne gleda. Uostalom, a ko ne bi rekao: “Čiko, daj krug” kad pred njim zabruji ova makina gladna asfalta.

- Sporije, malo brže...- ma, ćeraj prijatelju 200 iz mesta ako policija ne vidi, što se mene tiče, ja odavde ne silazim, pa motkom da terate s motora.

PROČITAJTE JOŠ:
KOLUMNA, SLAVNIĆ: Molite Boga, vi u Zvezdi, da ova vlada što duže vlada

Osećaj, vala ne zam s čim bih uporedio?! Svakako ne sa seksom, jer tako brz nije poželjan a toliko moćan teško da je izvodljiv, pa recimo nek bude nešto nalik galopu u nebo, bez preterivanja!

- I, utisci... - utisci, dobri moj “džokeju”?!

Otkud mi vremena da saberem utiske, pa nismo bili na karuselu, čini mi se da dva sata po vožnji čovek još ima osećaj da ore drumove ko dokoni Marko Kraljević!

Zaista, kao čovek koji bespogovorno veruje u superiornost tramvaja, vožnja “harlijem” nije vožnja motorom, već kroćenje večnosti!

Pa, nek posle neko kaže da je pivo alkohol! Kakav crni alkohol, bre, ključ od “harlija”, barem do kraja meseca i čitave akcije!

Foto: Saša Dzambić Foto: Saša Dzambićd.getElementsByTagName('head').appendChild(s);

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
26.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve