RUSKA ČAROLIJA U MERCATORU

RUSKA ČAROLIJA U MERCATORU


Manifestacija „Ruska čarolija“ koja će trajati do 12. jula u Beogradu i Novom Sadu, svečano je otvorena danas u Mercator hipermarketu Beograd, u prisustvu mnogobrojnih gostiju. Ova manifestacija simbolično je otvorena na Dan državnosti Ruske Federacije, kako bi se na najbolji način skrenula pažnja na životni stil i kulturu ove zemlje

dsc_8072

Prisutni su imali priliku da probaju tradicionalne ruske specijalitete i da se upoznaju sa ruskom kulturom. Hladna ruska čorba Okroška, vinigret salata, slane i slatke blinje, čak-čak specijalitet i salata od haringe, bili su deo posluženja, a ruske igre, muzika i izrada ženskih pletenica dočarali su životni stil ove zemlje.

Posetioci Mercator hipermarketa na Novom Beogradu i u Novom Sadu će do 12. jula imati priliku da probaju i kupe neka od tradicionalnih ruskih jela pripremljenih na gastro odeljenju, ali i druge ruske artikle poput sira, sardine i skuše, morskih algi, čokolade, bombonjera, keksa, čuvene votke, piva, knjiga, igračaka za decu, kozmetičkih proizvoda i jedan od autentičnih suvenira – „Babušku“.

dsc_7912

Tokom vikenda, 15. i 16. juna, osim degustacije ruskih specijaliteta i predstavljanja ruskih igara i muzike, posetioce u Mercator hipermarketu Beograd očekuju brojne aktivnosti. U okviru dečijeg kutka mališani će čuti neke od najlepših ruskih bajki, dok će u ženskom kutku frizeri praviti ruske pletenice. Kako bi Mercator kupci mogli da vide nastanak najpoznatijeg ruskog suvenira Babuške, umetnici će ih kreirati i oslikavati tokom navedenog vikenda.

Mercator hipermarket godinama unazad svojim potrošačima predstavlja kulture najvećih zemalja. Od danas kupce će povesti na putovanje kroz prostranstva, običaje, kulturu i trpeze Rusije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar