Život
07.12.2018. 16:56
R.E./Foto: Promo

RUSKA SALATA KOJU ĆE GOSTI PAMTITI

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ruska salata, ili kako je u Rusiji zovu Salata Olivije, jedan je od omiljenih specijaliteta bez kojega nije moguće zamisliti proslavu. Rođendani, slave, praznici, porodična okupljanja, nisu mogući bez Ruske salate, a domaćice mlade i stare znaju trpeza nije kompletna ukoliko se na njoj ne nalazi ova zvezda među salatama.

Ovaj specijalitet, koji je sredinom 19. veka osmislio francuski kuvar Lusijen Olivije i koji je obišao ceo svet i upisao se u menije mnogih nacionalnih kuhinja, a u carskoj Rusiji služio se u prestižnom restoranu Ermitraž, vremenom je postao deo naše tradicionalne trpeze.

Priprema Ruske salate nekada je zahtevala da se u kuhinji provede par sati – čišćenje, seckanje, kuvanje povrća, mesa, jaja, samo su deo posla koji je domaćica morala da obavi u pripremi ovog jela.

Danas je to drugačije! Za samo 20 minuta možete imati pripremljenu Rusku salatu na trpezi. Dovoljno je samo da odaberete kvalitetne sastojke koji se brzo pripremaju.

Frikom mešano povrće za rusku salatu, sada u većem pakovanju od 900 grama, idealan je izbor za sve velike proslave. Kombinacija graška i sitno seckane šargarepe i krompira, vrhunskog kvaliteta, za čiju je pripremu dovoljno samo 10 minuta, učiniće vas majstorom u kuhinji. Zato umesto u kuhinji, provedite vreme u opuštanju pre dolaska gostiju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve