Život
26.08.2021. 17:25
Promo

Međunarodno priznanje

Sada i zvanično: "Highlife" sladoled ima najbolje dizajniranu ambalažu

Sladoled 26.8.2021.
Izvor: Shutterstock

Jedna od vodećih kompanija u proizvodnji i distribuciji sladoleda i smrznute hrane, kompanija Frikom dobitnik je Red Dot nagrade za najbolji dizajn ambalaže za proizvod Highlife – prvi sladoled u jugoistočnoj Evropi sa manje kalorija, šećera i masti.

Inspirisan novinarskim naslovima i vestima, ambalaža je dobitnik pečata jedne od najvrednijih međunarodnih priznanja za dizajn i predstavlja uspeh zajedničke saradnje kompanije Frikom i agencije Bruketa&Žinić&Grey.  

„Poseban je izazov dizajnirati za komercijalan proizvod poput ovog, koji se nalazi u gotovo svakoj trgovini i obraća se širokoj javnosti. Takav dizajn ne samo da ima jaku konkurenciju, već ima priliku da utiče na vizualnu kulturu zajednice“, kazao je Davor Bruketa, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey.
 

Highlife sladoled, desert namenjen svima koji su u potrazi za zdravijom verzijom omiljene ledene poslastice u sebi sadrži manje kalorija, više proteina i do 30 posto manje šećera i masti i dolazi u dva neodoljiva ukusa - čokolada i brownie čokolada s komadićima maline i prelivom od maline. Bogat kremastom teksturom i raznovrsnim ukusima, ovaj desert savršen je izbor za vas i vaše najbliže i jedina slatka i neodoljiva hladna poslastica sa kojom možete da uživate bez griže savesti.

HIGHLIFE sladoled
Izvor: Frikom / Promo

Dizajn ovih ambalaža predstavljen je javnosti kroz različite boje čaša i pripadajućih ilustracija, a samu ambalažu odlikuju popularne pastelne boje koje istovremeno evociraju prirodne sastojke sladoleda i izdvajaju Highlife od ostalih proizvoda.

Red Dot Award dodeljuje se od 1955. godine i smatra se jednom od najuticajnijih i najprestižnijih nagrada u svetu dizajna, čime se odaje priznanje najoštroumnijim umetničkim radovima u nekoliko kategorija – od dizajna proizvoda, komunikacije i ambalaže pa sve do izrade koncepata i prototipa, a samo ove godine za ovu prestižnu nagradu prijavilo se preko 20 hiljada radova iz Evrope, Azije i Amerike.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je baš nedelja idealan dan za sladoled?
sladoled

"Slatka" vest

18.07.2021. 09:46

Zašto je baš nedelja idealan dan za sladoled?

Pravim ljubiteljima slatkiša svaki dan je dan za sladoled. Ali, u nedelji ima nešto posebno zbog čega se u sladoledu uživa malo više, a najviše se uživa u trećij nedelji jula, i to već 37 godina. Da li znate zašto?
Close
Vremenska prognoza
mist
12°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve