SAMO ZA UPORNE: Nećete brzo oslabiti, ali kilograme nećete vratiti

SAMO ZA UPORNE: Nećete brzo oslabiti, ali kilograme nećete vratiti

Shutterstock


Nema dana da se negde ne pojavi preporuka kako da za sedam ili deset dana skinete isto toliko kilograma. I svi se kunu da su postali manekeni preko noći. Svako, ko se bar jednom borio sa kilogramima, zna da je to nemoguća misija.

Obrnuti časovnik

Prvo, nemoguće je tako brzo oslabiti, a i kad naprečac izgubite nekoliko kilograma, još brže ih vratite. Niko ne ostaje na tim rigoroznim dijetama celog života. Naravno da je najbolje promeniti način ishrane, ali ni to se ne postiže preko noći.
Jedna od retkih dijeta koja daje trajne rezultate, je takozvani “okrenuti časovnik”. Naziv potiče od vremena u kome se šta jede , a koji je suprotan svim preporukama. Jede se sve i ne postoje dani za ove, ili one namirnice. Ne postoje ni ograničenja, postoji samo način. A on je, samo na prvi pogled jednostavan.

Do podneva se ne jede ništa i ne pije ništa, osim vode, čaja bez šećera i šoljice kafe bez šećera. Od podneva do 18 sati se može piti mleko, jogurt, zasleđeni sokovi i svi ostali napici. Količine nisu ograničene, ali, se i dalje ne jede ništa. Dozvoljena je samo jedna voćka po izboru. Od 18 do 19 sati može da se pojede sve i u neograničenim količinama.

Prazan stomak do podneva

Oni koji su je probali znaju da je najteže pregurati do podneva, a jogurt i sokovi koji se uzimaju do 18 sati ipak daju osećaj sitosti. Odnosno, najčešće se popije toliko toga da, kad stigne jedini obrok, pojede se samo polovina željene količine. Deluje jednostavno jer ne mora da se ništa posebno sprema i ničeg se ne lišavamo, ali je u suštini veoma rigorozna. Sa ovakvim načinom ishrane ne može se smršati više od jednog kilograma mesečno i rezultati se vide tek posle nekoliko meseci, ali se kilogrami ne vraćaju.

Prvo pravilo koje je mimo svih preporuka je upravo ukidanje doručka. To sigurno nije dobro trajno rešenje, ali u ovoj dijeti je efikasno jer u prepodnevni satima smo i najviše angažovani, pa telo troši kalorije, a ne unosi ih. Dobra strana je što svi unose mnogo tečnosti, a najbolja je verovatno, to što steknemo naviku da, ako duže držimo ovu dijetu, ništa ne jedemo posle 19 sati.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar