Život
17.10.2022. 16:37
Promo

Novi Sad

Serbia Fashion Week od sledeće godine i u Parizu!

Serbia Fashion Week
Izvor: Promo

Serbia Fashion Week biće održan od 26. do 30. oktobra, u Galeriji Matice srpske. Program jubilarnog 20. izdanja objedinjuje modne revije domaćih i inostranih dizajnera, umetničke izložbe, seminare i predavanja eminentnih svetskih stručnjaka iz oblasti mode, marketinga i medija.

Čast da otvori manifestaciju pripala je dizajnerki Jeleni Malešević koja će na ceremoniji otvaranja u Galeriji Matice srpske domaćoj publici premijerno predstaviti svoju novu kolekciju. Pored ove umetnice, nove kolekcije u prostoru Muzeja Vojvodine predstaviće Lacher, Mokoš Fashion, Emerik Fransoa, Station, Asja by Jelena Mladenović, Jovana Jerkić, Mirna Nađ, Alexander Bratsher…

S obzirom na to da je SFW deo zvaničnog programa Evropska prestonica kulture – Novi Sad 2020, značajan deo jubilarnog izdanja posvećen je izložbama i seminarima među kojima se izdvajaju selekcija radova finalista takmičenja National Fashion Talent Designers Competition i finalista European Fashion Talent Designers Competition, izložba radova autora iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna, seminar Moda i Mataverse na kome će govoriti profesor Marcelous L. Džons, predsednik Evropskog konzorcijuma za novu modu i profesor Univerziteta  Panteon – Sorbona.

Moda?!

Pariz

1

Pariz

27.09.2022. 06:40

Moda?!

Foto

Na jednom od seminara svoje bogato znanje učesnicima će preneti i gost iz Amerike, producent i inovator Roko Leo Gaglioti. Na jednom od seminara predavač će biti filmski i TV producent, osnivač i direktor Sarajevo, Croatia i United Kingdom Fashion Film Festivala Željko Ivanković, a publika će imati priliku da pogleda i selekciju nagrađenih filmova na pomenutim festivalima.

Serbia Fashion Week
Izvor: Promo

Jubilarno 20. izdanje Serbia Fashion Week-a, ujedno predstavlja i prekretnicu posle koje ova manifestacija počinje da ispisuje novo poglavlje srpske mode, jer će se od naredne godine SFW organizovati u francuskoj prestonici, kao deo zvaničnog programa Paris Fashion Week-a, kao i u Novom Sadu gde je pre jedne decenije ova manifestacija ponikla i vremenom izrasla u najznačajniji modni događaj Jugoistočne Evrope i jednu od pet najznačajnijih nedelja mode u svetu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako šta sam obukla? Pa, ništa! Isprskala sam se... (VIDEO)
parfem, sprej

Nedelja mode u Parizu

01.10.2022. 15:15

Kako šta sam obukla? Pa, ništa! Isprskala sam se... (VIDEO)

Nedelja mode u Parizu je uveliko počela. Mnogi svetski brendovi predstavili su svoje najnovije kolekcije za proleće i leto 2023. godine i trudili se da im revije budu upečatljive i origalne. Međutim, francuski brend "Coperni" nadmašio je sve...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve