Život
12.11.2021. 21:05
R.E.

Uh...

Španski sir je najbolji na svetu: "Poželeo sam da idem u krevet s njim"

sirevi
Izvor: Shutterstock

Meki španski kozji sir Olavidia, osvojio je prvo mesto na ovogodišnjem takmičenju za najbolji sir na svetu, u kojem je učestvovalo 4.000 sireva iz 45 zemalja.

Pobednički sir, koji sadrži plemenitu plesan penicillium candidum, a pojedini članovi žirija su ga opisali kao "ukus proleća", "očaravajući", "nezaboravan", "takav da želiš još...". Osim plesni, Olavidia ima i sloj pepela od koštica masline.

"Takav je da sam poželeo sam da idem u krevet s njim", kaže sudija Džejson Hajnds, koji je došao iz Velike Britanije, a bio je jedan od ukupno 250 njih koji su na takmičenju u Oviedu u Španiji.

Pobednički sir proizvodi jedan mali španski proizvođač "Quesos&Besos", što u prevodu znači - sirevi i poljupci, a na tržištu su tek pet godina.

Na drugom mestu ovog velikog takmičenja, koje se održava već 30 godina, je meki sir kuće "Fromagerie Berthaut" iz Francuske, a na trećem je gauda odležana u pećini iz Holandije.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ishrana: Kada se kilogrami nikako ne smanjuju
vaga

Saveti

10.10.2021. 23:00

Ishrana: Kada se kilogrami nikako ne smanjuju

Trenirate, pazite šta jedete... ali kilogrami nikako da se samanjuju? Pročitajte sledeće trikove koji vam mogu pomoći da savladate periode stagnacije
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
29.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve