Život
04.12.2021. 14:20
Tanjug

Tatjana Matić

Srbija među 22 najbolje turističke destinacije

Beograd
Izvor: Shutterstock

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je renomirani "Condé Nast Traveler" magazin uvrstio Srbiju među 22 najbolje destinacije koje treba da se posete u 2022. godini.

"Veoma smo ponosni na činjenicu da je istaknuta reputacija Beograda kao odlične gastronomske i destinacije sa bogatim noćnim životom, kao i Novog Sada koji će 2022. godine poneti titulu Evropske prestonice kulture. Srbija je dodatno tokom pandemije postala atraktivna destinacija globalno i verujemo da će naredna turistička godina pokazati sav trud i rad koji smo uložili u mapiranje Srbije kao turističkog brenda", istakla je Matić, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Condé Nast Traveler" je vodeći svetski mesečni magazin koji se bavi putovanjima, turističkim destinacijama, hotelijerstvom, gastronomijom, kao i automobilskom industrijom, modom i digitalnim trendovima.

Pokrenut u Sjedinjenim Američkim Državama 1987. godine, danas postoji devet različitih međunarodnih izdanja ovog časopisa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grčke agencije vraćaju novac srpskim agencijama i turistima
Putovanja, kofer

Ministarka najavila

25.10.2021. 22:47

Grčke agencije vraćaju novac srpskim agencijama i turistima

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je Grčka potvrdila da neće biti produženja Uredbe o zamenskim vaučerima, tako da će grčke agencije morati da vrate novac našim agencijama odnosno građanima Srbije koji nisu koristili vaučere.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
09.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve