Život
04.07.2023. 02:25
R.E.

Numerologija

Vodič za "brojeve anđela“

telefon, brojevi
Izvor: Shutterstock

Da li ste ikada pogledali u svoj telefon i ugledali da na ekranu piše - 11:11? Ili neko slično takvo vreme? Možda vaša omiljena pesma traje dva minuta i dvadeset dve sekunde, a nekoliko trenutaka kasnije naručili ste piće i stigao je račun od 222 dinara?

Takve nizove numerolozi nazivaju – brojevi anđela, piše sajt "Allure“ i objašnjava da se radi o nizovima od tri ili četiri broja koji sadrže ponavljanje (kao što su 111 ili 4444) i/ili obrasce (kao što su 321 ili 8787). Iako se mogu pojaviti na najobičnijim mestima, ove cifre obično privlače našu pažnju i — čak i na samo trenutak — izazivaju osećaj čuđenja.

Međutim, razlog zašto smo očarani ovim sekvencama je proširenje njihove simbolike: veruje se da su ovi brojevi poruke duhovnog univerzuma, a u značaj ponavljanja celih brojeva ljudi veruju već stotinama godina. Drevni grčki filozof Pitagora je bio briljantan matematičar, ali osim što je pronašao jedinstvena kvantitativna rešenja Pitagora je verovao da je naša stvarnost fizička manifestacija energetske vibracije brojeva.

Šta čini brojeve anđela posebnim

Jedan od načina na koji se brojevi anđela razlikuju od drugih ezoteričnih praksi je taj što nisu povezani sa podacima o vašem rođenju. Za razliku od znakova Zodijaka, astroloških karata rođenja, ili čak izračunavanja broja vašeg životnog puta u numerologiji, brojevi anđela nisu određeni vašim datumom, vremenom i/ili lokacijom rođenja.

Dok osobine ličnosti horoskopskog znaka pružaju uvid u osobine vaše ličnosti, za brojeve anđela se veruje da bacaju na način na koji se krećemo kroz svet.

sedmica, sedam, brojevi, ogrlica, nakit
Izvor: Shutterstock

Gde možete pronaći brojeve anđela

Deo onoga što čini brojeve anđela tako magičnim je to što se pojavljuju na najobičnijim mestima - na satovima, vremenskim oznakama i alarmima. Pojavljuju se u adresama, brojevima telefona i registarskim tablicama. Brojevi anđela mogu se čak pojaviti u priznanicama, cenama i planovima putovanja.

Razlog zašto se brojevi anđela pojavljuju u najobičnijim okruženjima je taj što duhovni univerzum namerno nudi nežan podsetnik da se krećemo kroz nešto veće od onoga što čini našu svakodnevnicu, kažu numerolozi. Kada je put pred nama maglovit i nepoznat, prisustvo broja anđela može se osetiti kao topao zagrljaj.

Šta znače brojevi anđela

Tumačenje ovih brojeva je sasvim lično. Na primer, jedna osoba može da vidi "333“ kao znak da je na pravom putu, dok neko drugi može da doživi "333“ sasvim drugačije. Zato numerolozi savetuju da kada vidimo broj anđela da zastanemo, uzmemo olovku i papir (ili aplikaciju za beleške na telefonu) i zapišemo svoje misli, ideje ili utiske koji nam u tom trenutku padnu na pamet. Na taj način možemo negovati jedinstven odnos sa tim brojem anđela i, kad god se on pojavi u budućnosti, već smo definisali šta taj niz znači u našem životu.

Evo nekih tumačenja brojeva:

111 ili 1111

Kada vidite ovakav niz - zamilsite želju! Navodno, to znači da imate veliku pomoć univerzuma u onome što linite ili tek nameravate. 

222 ili 2222

Broj dva, kažu numerolozi, simboliše ravnotežu, poverenje i usklađenost. Ovaj niz brojeva može značiti da vam neko - bilo u fizičkom ili duhovnom domenu - pomaže da stignete tamo gde treba da idete. Videti dvojke može značiti da je odlično vreme da se obratite svom najpouzdanijem saputniku da vidite da li je saradnja moguća.

333 ili 3333

Tri je pokazatelj  kreativnosti. Ako primetite tri kao anđeoski broj može značiti da imate priliku da se oslonite na svoje jedinstvene talente i sposobnosti. Štaviše, prisustvo tri ukazuje na to da ćete, oslanjajući se na svoje urođene darove, pronaći više vrednosti i obilja u bilo kojim okolnostima u kojima se krećete. 

444 ili 4444

Četiri simbolizuje stabilizaciju. Posmatranje četiri kao broja anđela sugeriše na to da ste u procesu uzemljenja, ukorenjivanja i kultivisanja infrastrukture koja je zaista izgrađena da traje. Nemojte se plašiti da tražite pomoć, posebno ako vodite dugoročne projekte koji zahtevaju specifičnu stručnost. U osnovi, ovde se radi o uspostavljanju poverenja koje će vas osnažiti da dosegnete nove visine.

555 ili 5555

Prisustvo pet sugeriše da bi velike promene mogle biti na vidiku. Ako ste se osećali zaglavljeni, ugušeni, zaustavljeni - posmatranje pet kao broja anđela otkriva da bi mogle biti velike promene u toku. Za sada, ove transformacije se možda dešavaju iza scene - drugim rečima, ključni donosioci odluka još uvek procenjuju opcije - ali pet se pojavljuje kao anđeoski broj koji sugeriše da ste na pravom putu.

666 ili 6666

Iako se neki mogu plašiti broja šest u nizu zbog asocijacija sa figurama đavola ili demona, u okviru brojeva anđela, šest simboliše podršku, saosećanje i empatiju. Šest može biti nežan, preko potreban podsetnik da se prema sebi ponašate ljubazno i sa razumevanjem. 

777 ili 7777

Sedam je jednako srećno u anđeoskim brojevima kao i u kazinu! Doživeti sedam kao anđeoski broj znači da bi sreća - posebno u finansijskom smislu - mogla biti na putu. Mogu se pojaviti nove monetarne prilike, pa vas sedam poziva da se razgranate i istražite mogućnosti izvan vaše zone udobnosti. 

888 ili 8888

Jedan od najbožanskijih brojeva u numerologiji je osam. Oni koji veruju u zagrobni život možda vide osmice kao znak da dobijaju natprirodnu podršku od voljenih koji su prešli dalje. U osnovi, osam je simbol beskonačnosti — beskonačna petlja koja prevazilazi svaki pojedinačni životni vek — tako da se ne plašite da zaronite u svoju intuiciju kada se pojavi ovaj anđeoski broj.

999 ili 9999

Kao poslednja cifra u numerologiji, prisustvo devet sugeriše da se poglavlje možda bliži kraju. Svedočenje devet kao broja anđela je znak da bi se značajan ciklus mogao završiti i da ćete uskoro započeti potpuno novo putovanje. Isto tako, ovo je odlično vreme da izađete iz svoje zone udobnosti, proširite svoje horizonte i istražite novu teritoriju. Bilo da ste zainteresovani da se upustite u novu karijeru ili da se vratite u školu, duhovni univerzum će sigurno podržati vaše hrabre izbore. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako su horoskopski znaci dobili svoja imena
horoskop, zodijak

Zanimljivo

21.05.2023. 04:10

Kako su horoskopski znaci dobili svoja imena

Stari Grci su verovali u izreku "kako gore, tako i dole“. S tim u vezi "kršteni su" i horoskopski znaci.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve