Život
16.04.2021. 14:20
R. E.

Spojili dva sveta

Starima nov život, a mladima ljubav

starački dom, porodica, deca, ljubav, humanost
Izvor: Shutterstock

Kanađani su došli na ideju da spoje staračke domove i sirotišta – krajnji rezultat premašio je i najoptimističnije prognoze!

Spajanjem ove dve ustanove u jednu spojila su se dva sveta. Deca bez roditelja stiču novu dimenziju ljubavi, brige i nežnosti, a bake i deke iz staračkih domova dobijaju nerođene unučiće. Stari svoje znanje i iskustvo nesebično dele sa svojim najmlađima, dok se deca konačno osećaju voljeno i paženo i time mame osmeh najstarijima.

Šarlin Bojd, upravnica doma za stare ,,Sveti Vinsent” (St. Vincent) izjavila je da u ovom staračkom domu živi više od 400 starih lica. Godine 1991. zajedno sa Međunarodni centar za učenje (ILC), koji danas broji više od 8000 dece, pokrenuo da tada nešto potpuno novo. Šarlin Bojd kaže da je sve počelo spajanjem u jednoj učionici da bi nalon samo pet godina otvorili Centar za dečiju negu – mesto u kome najstariji i najmlađi zajedno uživaju svakog dana.

Ovaj human gest oduševio je veliki broj ljudi širom sveta, zato se razmatra o uvođenju istog u još nekoj od država sveta.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
moderate rain
5°C
05.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve