Trenirajte napolju i prevaziđite sopstvene strahove

Trenirajte napolju i prevaziđite sopstvene strahove


Jedan od sportova koji se trenutno nalazi u ekspanziji je penjanje po veštačkim stenama, pogotovo u korporativnom svetu. Penjanje po živopisnim zidovima postaje sve veći trend i ljudi sve češće odvajaju slobodno vreme za ovaj hobi. Razlog za to je pre svega jer je ovaj sport sve dostupniji. Veštačke stene prisutne su u gotovo svakom većem fitnes centru, ali penjanje je dostupno i na otvorenom, u prirodi što ga čini još privlačnijim. Zabavan je je način vežbanja, a ujedno se smatra odličnim treningom za celo telo.
Ovaj sport takođe objedinjuje nekoliko mentalnih i praktičnih akpekata: suočavanje sa strahovima, rešavanje praktičnih problema i kreiranje taktika za prevazilaženje prepreka.

penjanje1

Nije vam potrebno prethodno iskustvo

Sve što vam za početak treba jesu patike i odeća. Iako ste potpuni laik, nema potrebe za strahom jer ukoliko ste nesigurni uvek možete brzo da se spustite na zemlju. Takođe pre samog penjanja proći ćete osnovnu obuku, koja nije komplikovana. Takođe, kako biste počeli da se bavite ovim sportom, nije potrebno da budete profesionalac, dovoljno je da imate motivaciju i želju da se oprobate. Penjačke rute se sastoje od ’’držača’’ ili stena-delova stena za koje se morate uhvatiti kako biste mogli da se uzdignete. Zahtevnije sekvence ne moraju biti toliko zahtevne, ukoliko ste se prethodno konsultovali sa nadležnim instruktorom.

Trening za celo telo

Penjanje je odličan način za izgradnju mišića ruku, nogu i ostalih delova vaše muskulature. Posmatrano sa druge strane, penjanje podstiče vaš mentalni aspekat jer pred vama je postavljen izazov koji morate rešiti, a to zapravo trenirate svoj um. Fokus koji je potreban kako biste se popeli vas motiviše da ostvarite ono što ste zacrtali.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar