Život
27.02.2018. 09:00
R:E/ travelmagazine.com

TURIZAM: Gradovi za šetnju

munich.jpg

Šetnja predstavlja idealan način da se relaksirate. Na taj način, destinacija koju ste posetili možete upoznati na najbolji mogući način.

Minhen


Što se tiče turističkih atrakcija, šetnja kroz pešačku zonu u centru Minhena će vam na svakom koraku omogućiti da uživate u prelepim primerima bavarske arhitekture na javnim zdanjima i katedrali Frauenkirche. Ono po čemu se ovaj grad zaista ističe je njegov Engleski vrt, jedan od najvećih parkova u Evropi. Ovde možete da se šetate do mile volje, da uživate u pikniku pored idiličnih jezeraca, posetite pivske bašte ili čak japansku čajdžinicu.

Kjoto


Kjoto je grad po kome ćete šetati danima. Kombinacija drevne istorije i savremenog života, čine ga neodoljivim za svakog putnika. Kjoto je čitavih 1.000 godina bio carska prestonica Japana. Posebno je zanimljiva šetnja u oblasti oko hrama Kiyomizu-dera.

Helsinki


Često na listama najboljih gradova za život i poznat je po naporima da stvori što više gradskih pešačkih zona. Odlikuje ga savremen skandinavski dizajn koji se besprekorno uklapa u tradicionalno finsko nasleđe.

Bordo


Šetnja Bordoom je najbolji način da upijete njegovu specifičnu opuštenost i ljupkost. Monumentalne neoklasične građevine okružuju bulevare i trgove sa brojnim fontanama. Najupečatljiviji je svakako Place de la Bourse, sa svojim ‘miroir d’eau’, najvećim reflektujućim bazenom na svetu, koji mu daje nestvaran izgled.

Firenca


Fenomenalna vina i čuvena toskanska supa Pappa al Pomodoro su već dovoljni razlozi da posetite Firencu. Većina starih ulica je previše uska da bi se u njima kretala vozila, veliki deo centra otvoren samo za pešake. Tokom šetnje zastanite da ispijete espreso i opustite se u sunčanim Boboli vrtovima i ne zaboravite da pređete preko Ponte Vecchio-a, jedinog mosta koji Nemci u povlačenju nisu uništili tokom Drugog svetskog rata.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
20.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve