Život
02.03.2018. 16:27
R:E/ Ana Kotur

TURIZAM: Najlepši i najjeftiniji ski centar Austrije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Austriji postoji mnogo skijališta, ali ako uzmemo u obzir lokaciju, cene smeštaja, ponude za početnike i ski pas, najviše se ističe ski centar Alpbachtal. Pozadinski pejzaž u vidu planinskih vrhova prekrivenim snegom čini ovu destinaciju najlepšom, što potvrđuju redovne godišnje nagrade koje ovo selo dobija. Resort se nalazi na 975 metara nadmorske visine udaljen 40ak minuta vožnje od aerodroma u Inzbruku, zapadnom delu Austrije.

 Oni koji ne znaju da skijaju, imaju mogućnost u čak dve škole da otpočnu časove skijanja na blagim padinama u centru sela koje su idealne za vežbanje. Međutim, dobri skijaši mogu da skijaju na najdužoj stazi od osam kilometara ili na stazi za skijaško trčanje dugoj 50 kilometara. Srednji skijaši imaju mogućnost da osete čari i istraže 145 kilometara staza koje opslužuje 47 liftova u dve doline. Plave staze su u dužini od 32 kilometara, 78 kilometara pripada crvenim i crnim 18 kilometara.

 Na skijalištu Alpbachtal pored skijanja, omogućeno je bavljenje drugim sportovima, kao što su: golf, alpinizam, padobransko jedrenje, kuglanje na ledu, jahanje, paraglajding, penjanje, klizanje, heli-skiing i brdski biciklizam. Za brdski biciklizam postoji biciklistički park sa uređenim stazama za free ride i spust.

 Sezona skijanja je još uvek u toku, iskoristite čarobnu snežnu idilu i uživajte!

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
01.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve