Život
14.03.2018. 12:51
R:E/ travelmagazine.rs

(VIDEO) TURIZAM:Nove atrakcije prestonice kocke i zabave

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Las Vegas je jedan od najpoznatijih gradova Sjedinjenih Američkih Država i svetska prestonica kocke i zabave.

Grad koji nikada ne spava nalazi se u državi Nevadi, u pustinji Mohave i iako ima manje od 600.000 stanovnika, godišnje 39 miliona ljudi dolazi ovamo da uživa u kazinima, noćnim klubovima i šopingu, i u Vegasu ostavi preko 9,4 milijarde dolara. Hiljade neonskih svetala i masivna zdanja kazina oduševljavaju ne samo kockare, već i turiste koji dolaze da se makar na kratko prepuste čarima „Grada greha“ i da uživaju u njegovim brojnim sadržajima. A šta Vegas ove godine ima novo u ponudi?

Gastronomija
Las Vegas je poslednjih godina postao meka poznatih šefova. Najvažniji ovogodišnji novitet je otvaranje restorana Hell’s Kitchen Gordona Remzija u Caesars Palace-u. Restoran je samo tokom prvih 10 dana rada imao 12.000 rezervacija. Među ponudom vrhunskih restorana izdvaja se još restoran Giade de Laurentiis u Cromwell-u, gde sa menija ove poznate „šefice“ možete da birate inspirativna jela američko-italijanske gastronomske fuzije.

Klasični Las Vegas
Neonski muzej u Vegasu predstavlja istoriju grada na jednom mestu. Ovde možete videti stare neonske znakove kazina, hotela i noćnih klubova, ali i prepoznatljive delove enterijera hotela, kao što su statue i ukrasi. Među najpoznatijim su znak „jahač i konj“ Hacienda Resort-a, neonski znakovi Moulin Rouge-a, Stardust-a, Desert Inn-a i Caesars Palace-a. Pored dnevnih, u ponudi su i noćne ture, koje ostavljaju nestvaran utisak na posetioce (budući da su noću neki od znakova upaljeni). Nekadašnji lobi hotela La Conchita prenet je ovde 2012. godine i preuređen u Centar za posetioce.

https://www.youtube.com/watch?v=y4HH4SmRWL0

Najbolji šou programi
Najposećeniji šou u ovom trenutku je „Michael Jackson ONE“ Cirque du Soleil-a u Mandalay Bay-u, koji odaje počast pesmama, duhu i nasleđu kralja pop muzike. Iako je nedavno proslavljeno 2.000 izvođenje, ovaj šou je i dalje veoma popularan i teško je doći do mesta za njega. Izuzetno su posećene i žive svirke u Oak-u (The Mirage) britanskog muzičara Matt-a Goss-a, nedavno proglašenog „novim kraljem Las Vegasa“. Inače, Goss je javnosti poznat kao pevač grupe Bros iz 80-ih.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve