TURIZAM: Wi-FI sve prisutniji u avionima

TURIZAM: Wi-FI sve prisutniji u avionima


82 svetske aviokompanije su na svojim letovima nudile WiFi, što je značajno povećanje u odnosu na 2016, kada je WiFi u svojoj ponudi imalo njih 70. Ovi podaci nedavno su objavljeni u okviru Routehappy 2018 WiFi Report-a, kompanije Routehappy.

Prema ovom izveštaju, do poboljšanja WiFi ponude na letovima svetskih aviokompanija došlo je jer su kompanije Goo i Inmarsat postali veliki igrači na tržištu brzog WiFi interneta, kojim je donedavno dominirala kompanija Viasat.

Američki prevoznik Delta ima 350 letelica opremljenih 2KU inflight sistemom kompanije Gogo, a American, Alaska, British Airways i Iberia svoje avione opremaju istim ovim sistemom. Lufthansa Group, grupacija koja uključuje aviokompanije Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines i Eurowings, pokrenula je uslugu High-speed Global Xpress koju nudi Inmarsat. WiFi je trenutno dostupan na 43% ukupnih letova.

Trenutno samo tri aviokompanije nude WiFi na svim svojim letovima – Southwest, Icelandair i Virgin Atlantic, očekuje se da će aviokompanije sve više ulagati u WiFi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar