“Ublažavanje efekata klimatskih promena važnije nego ikad”

“Ublažavanje efekata klimatskih promena važnije nego ikad”

EPA-EFE/DAVID MCNEW


Bivši potpredsednik SAD Al Gor i organizacija “Projekat klimatska realnost” koju je osnovao i kojom predsedava, organizuju prvi, globalni on lajn seminar od 18. do 26. juna ove godine, posvećen edukaciji budućih aktivista pokreta protiv klimatskih promena, saopšteno je na sajtu ove organizacije.

U radu ovog prvog on line seminara učestvovaće polaznici i predavači iz celog sveta s ciljem da se budući aktivisti i donosioci odluka obuče kako da se praktično, efikasno i multidisciplinarno upuste u borbu protiv klimatskih promena.

“Pandemija nam je pokazala tmurnu sliku sveta koji nije bio pripremljen da na pravi način odgovori na globalni smrtonosni izazov i pretnju. Kada je reč o klimatskim promenama, ta slika bi bila praćena masivnim i razarajućim promenama u globalnoj ekonomiji, javnom zdravlju i svim ostalim aspektima našeg života”, ukazao je Al Gor.

“Ali tokom pandemije smo mogli da vidimo i neverovatnu sposobnost međunarodne zajednice da se ujedini i otkloni jednu ozbiljnu pretnju, vođena idejom o oporavku i boljoj budućnosti”, ocenio je Gor.

Tokom 8-dnevnog, on line seminara polaznici će pratiti obiman program – uvodne govore Ala Gora, panel diskusije, projektne zadatke i predavanja na teme o javnom zdravlju, globalnoj ekonomiji tokom kriznih perioda i korišćenju alternativnih energetskih resursa.

Od 2006. godine Gorova organizacija “Projekat klimatska realnost” obučila je 21 hiljadu eksperata za klimatsku realnost iz 154 zemlje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar