ULOGUJTE SE I PROVERITE: Test samoprocene na COVID-19

ULOGUJTE SE I PROVERITE: Test samoprocene na COVID-19

Shutterstock


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić saopštila je da je danas počeo da radi Test samoprocene na COVID-19, a sistem funkcioniše na bazi jednostavnog logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice.

Brnabić je na svom Tviter nalogu navela da je cilj tog sistema da se smanje gužve i čekanja i ubrza proces lečenja.

Ona je objasnila da se nalazi automatski šalju na radne liste lekarima u COVID-19 ambulantama formiranim pri domovima zdravlja 24 časa.

Na sajtu Vlade Srbije piše da je na sajtu eZdravlje Ministarstva zdravlja postavljeno COVID-19 obaveštenje, u kojem se navodi da se u algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu obaveze lekara doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom.

Portal eZdravlje, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu na infekciju korona virusom, na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju i direktnu elektronsku komunikaciju sa respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći da postavljate pitanja u vezi sa ovim virusom, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar