UNICEF: 28 kompanija proizvodi vakcinu u naredne dve godine

UNICEF: 28 kompanija proizvodi vakcinu u naredne dve godine

Shutterstock


Ogromne količine vakcine protiv koronavirusa moglo bi da proizvede 28 kompanija iz deset zemalja tokom naredne dve godine, saopštio je UNICEF nakon potvrde da će pomoći u upravljanju njihovom nabavkom i distribucijom.

UNICEF je saopštio da je 28 farmaceutskih kompanija potvrdilo da će se uključiti u proizvodnju vakcine protiv COVID-19 tokom naredne dve godine, prenosi agencija Rojters.

Međutim, proizvođači su istakli da projekcije o proizvodnji vakcine tokom naredne dve godine u velikoj meri zavise od, između ostalog, uspešnosti kliničkih ispitivanja, zaključenih ugovora o kupovini, potvrđenog finansiranja i pojednostavljenosti regulatornih procedura.

shutterstock

shutterstock

Uloga UNICEF-a u upravljanju nabavkom i distribucijom vakcina deo je “Kovaks” programa za razvoj vakcine, u kojem za sada učestvuje 76 nacija.

Povezane vesti – UNICEF: Deca u najbogatijim zemljama u velikom broju pate od mentalnih poremećaja

U svojoj novoj ulozi u okviru programa “Kovaks”, UNICEF učestvuje u kupovini i jednakoj distribuciji vakcine protiv koronavirusa. Ova agencija Ujedinjenih nacija godišnje nabavi više od dve milijarde vakcina za rutinsku imunizaciju u skoro sto zemalja sveta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar