Život
07.03.2019. 14:38
R.E./Foto: Promo

UZORI SU SVI OD KOJIH MOGU DA NAUČIM: Intervju, Ana Đukić, voditeljka Telemastera na televiziji Happy

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ana Đukić, prepoznatljivo lice informativnog programa na televiziji Happy, otkrila je još kao gimnazijalka da želi da piše i da se bavi društvenim naukama, ali joj se novinarstvo “desilo” spontano.

Televizijsko novinarstvo smatra krunom novinarstva, a volela bi da se pored informativnog programa, oproba i u TV putopisima. U razgovoru nam otkriva da li ima uzore u poslu i kako najradije provodi slobodno vreme.

Kako ste se opredelili za novinarstvo kao profesiju?

Kao gimnazijalka, znala sam da će moje životno opredeljenje biti vezano sa neku vrstu pisanjai generalno društvene nauke. Tako sam upisala Fakultet političkih nauka, smer novinarstvo. Tokom studiranja dobila sam šansu da radim kao novinar i voditelj na Happy televiziji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Da li ste odmah znali da želite da se bavite televizijskim novinarstvom ili se to desilo spontano?

Nisam znala, došlo je spontano.To mi je bio prvi posao. Ali danas sa sigurnošću mogu da kažem da je televizijsko novinarstvo kruna novinarstva, u smislu da posle toga možete lako da radite sve drugo, i na radiju i u novinama kao i na portalima.

Da li vas privlače druge vrste novinarstva?

Da, volela bih da radim TV putopise i to poput onih koji je radio pokojni (američki televizijski autor, pisac i kuvar) Entoni Bordejn. Volela bih da radim takvu vrstu televizijskog formata u kojoj bi se spojila moja ljubav prema putovanjima i hrani. Ne liči na ovo što sada radim, ali bi bila moja strast kao i informativni program.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Koga biste izdvojili kao uzor u svom poslu?

Uzore nemam u klasičnom smislu te reči, ali ja sam tip čoveka koji nije sujetan i koji svakodnevno uči od drugih kolega. Svi koji znaju posao, koji su vredni, od kojih mogu da naučim, jesu moji uzori.

Da li imate dovoljno vremena za sebe i porodicu?

Kako kada, ali trudim sa da što više vremena imam sa njima, i da to vreme bude kvalitetno provedeno. Iako su navikli da nisam kod kuće, tudimo se da nadoknadimo sve.

Kako najradije provodite slobodno vreme?

Odlazak u vikendicu na Kosmaju, bilo gde pored vode za mene je savršeno provedeno slobodno vreme. Odlasci na večere i u bioskop sa bliskim ljudima,vožnja bicikla oko Ade ili na Košutnjaku kad imam manje vremena, nešto je što takođe praktikujem kada ne radim.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve