Život
09.07.2022. 19:15
R.E. / MUP

MUP

VAŽNO, PROČITAJTE - da nijedno dete ne strada u saobraćaju

dete, automobil, saobraćaj
Izvor: Shutterstock

"Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na roditelje i organizatore putovanja da poštuju saobraćajne propise, decu prevoze u dečijim sedištima i koriste sigurnosne pojaseve, kao i da decu mlađu od 12 godina ne prevoze na prednjem sedištu, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević.

Lakićević je upozorio da dve trećine dece strada u saobraćaju u svojstvu putnika, a da je broj prekršaja nepropisnog prevoženja dece, u prvih šest meseci ove godine, dupliran u odnosu na prošlu godinu.

"U toku je letnja sezona i sezona korišćenja godišnjih odmora kada se ka turističkim destinacijama u Srbiji i inostranstvu upućuju čitave porodice sa decom, a takođe veliki broj dece se prevozi autobusima na ekskurzije, rekreativne nastave i kampove“, kazao je Lakićević.

Načelnik Uprave saobraćajne policije apelovao je na sve učesnike u saobraćaju, posebno roditelje i organizatore putovanja, da poštuju saobraćajne propise, jer svi imamo isti cilj - da nijedno dete ne strada u saobraćaju.
 
"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije svim učesnicima u saobraćaju žele srećan put. Dajemo maksimalne napore da se bezbedno osećate u saobraćaju i bezbedno stignete do željenih destinacija“, kazao je Lakićević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Za 24 sata 11 saobraćajki u Beogradu
Saobraćajna nesreća

Hitna pomoć

15.03.2022. 09:58

Za 24 sata 11 saobraćajki u Beogradu

U 11 saobraćajnih nezgoda koje su se u prethodna 24 sata dogodile u Beogradu, 13 osoba je lakše povređeno, rečeno je iz beogradske Hitne pomoći.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve