VELIKODUŠNO Bivša žena osnivača Amazona daje 18 milijardi dolara u humanitarne svrhe

VELIKODUŠNO Bivša žena osnivača Amazona daje 18 milijardi dolara u humanitarne svrhe


Mekenzi Bezos, bivša supruga osnivača kompanije Amazon Džefa Bezosa, najavila je da će polovinu svog bogatstva od 36 milijardi dolara dati u humanitarne svrhe.

Ona je, tim povodom, potpisala Giving Pledge inicijativu, koju su 2010. godine pokrenuli Melinda i Bil Gejts i Voren Bafet, u cilju podsticanja bogataša da “višak” zarađenog novca podele sa onima koji ga nemaju, izveštava ABC News.

“Ima mnogo toga u našim sefovima što bismo mogli da podelimo sa drugima. Uz ostala bogatstva koja mi je podario život, ja imam i nesrazmerno veliku količinu novca da podelim”, zapisala je bivša supruga najbogatijeg čoveka na svetu, na sajtu inicijative Giving Pledge.

Ovakav njen potez pohvalio je na Tviteru i njen, sada već bivši suprug Džef Bezos, inače, najbogatiji čovek na svetu prema Forbsovoj listi.

Mekenzi je, prema Forbsovoj listi, treća najbogatija žena sveta, a do bogatstva je došla nakon što je postala vlasnica četiri odsto firme Amazon. Iako su se razveli u aprilu, bivši supržnici i dalje nastavljaju da se međusobno podržavaju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar