(VIDEO) TURIZAM: Najlepše od Afrike-Amboseli

(VIDEO) TURIZAM: Najlepše od Afrike-Amboseli


Amboseli je verovatno najpopularniji rezervat u Keniji.  Čini ga jedinstvena populacija od oko 650 slonova, kao i veliki broj gnua, zebra, impala.Mogu se čak videti i ugrožene  vrste crnih nosoroga i lukavih geparda. Nadomaki rezervata, nalazi se snegom prekriveni impresivni vrh Kilimandžaro, udaljen 40 km, koji se uzdiže iznad oblaka.

Amboseli zauzima površinu od svega 393 km, imenovan je 1974. godine, za Međunarodni rezervat biosfere i nacionalni park.  Bez obzira na malu porvšinu, uspeva da prehrani veliki broj sisara. Više od 50 vrsta sisara i preko 400 vrsta ptica se može naći u ovim predelima.

Rezervat Amboseli, svojim stenovitim pejzažem, atmosferom koju stvara velelepna planina koja se izdiže iznad njega , bio je inspiracija Ernesta Hemingveja ili Roberta Ruarka o lovu na divlje životinje . Vulkanski pepeo, poslednje erupcije Kilimandžara pre nekoliko stotina godina daje prašnjavi izgled mnogim oblastima, a stalni priliv vode od snega koji se topi na planini teče u podzemne potoke prouzrokuje neverovatan kontrast. Time predstavljaju raj za divlje životinje.

Nekada poznat kao Nacionalni park Amboseli,  pod kontrolom je okružnog veća Olkejado, više nego pod Kenijskom Službom za divlje životinje, od septembra 2005. godine. Ta promena znači da prihod koji park donosi sada potpomaže lokalne zajednice Masaija.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar