VISKI U KAPSULAMA, NEMOGUĆE? Glenlivet osmislio jestivi alkohol

VISKI U KAPSULAMA, NEMOGUĆE? Glenlivet osmislio jestivi alkohol


Glenlivet, jedan od najpoznatijih proizvođača koktela, osmislio je koktel kapsulu viskija koju možete jesti poput grožđa, piše The New York Times.

Umesto u čaši, novi viski dolazi u jestivom pakovanju. Novi proizvod je najavljen na društvenim mrežama sa hashtagom #noglassrequired (prim. aut. čaša nije potrebna).

Ipak, korisnici Twittera izgledali su impresionirani, ali i pomalo uplašeni. U videu koji je objavljen, prošle nedelje Glenlivet je opisao vrećice veličine oraha kao “jestive koktel kapsule napravljene od morskih algi, što znači da nema potrebe za čašom, ledom ili mešalicom za koktel.”

“Da biste uživali u njima, dodajte kapsulu u usta i pregrizite je kako bi oslobodili ukusne sastojke koktela”, navodi se u videu, koji je od ponedeljka pregledan više od 8,5 miliona puta na Twitteru. Tri koktela dostupna su u kesicama, a recepte je razvio Taier + Elementari, bar u Londonu.

Kapsule viskija Glenlivet još uvek ne pokušavaju da budu sledeća “velika stvar”. One će biti dostupne samo do nedelje u programu Taier + Elementary, u okviru London Koktel Nedelje.

Glenlivet svoju istoriju prati do destilerije imenom Džordž Smit, koja je ilegalno pravila viski u dolini River Liveta u Škotskoj do 1824. godine, kada je postao prvi legalni proizvođač u svojoj župi.

“Naš osnivač, Džordž Smit, uvek je bio protiv žita, odbacajući tradiciju i radeći drugačije”, rekla je Miriam Eceolaza, direktorka destilerije, u izjavi prošle nedelje.

“Kolekcija kapsula Glenlivet nastavlja svoj pionirski duh i danas”.

Nakon podeljenih reakcija, kompanija je objavila komentar, u kojem je istakla da je “kolekcija kapsula izazvala malu pometnju”.

“Želeli smo da vas uverimo. Glenlivet je posvećen proizvodnji sigurnih, odgovornih i ukusnih proizvoda za odrasle. Naše kapsule sa morskim algama su ograničeno izdanje London Cocktail Week-a i nisu dostupne na drugom mestu. “

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar